Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Poate stiti, poate nu – dar echipa IQ DIGITAL organiza, înainte de pandemie, cel mai mare festival tech din regiune: UPGRADE 100 Festival – mai cunoscut sub fostul brand iCEE.fest. 

UN SCURT REMINDER VIDEO

Pandemia ne-a pus însă în imposibilitatea de-a mai organiza „nebunia” care ajunsese la spre 4.000 de participanți si aproape 200 de speakeri cu 14 linii diferite de conținut (de la VR/AR până la e-commerce, fintech, smart homes, social media ori digitalizarea statului).

Echipa George de la BCR a fost alături de festival de ani buni. Iar acum, după două prime ediții IQ DIGITAL de succes, ne bucurăm să avem alături încă un partener cu care să ducem proiectul la nivelul următor: VODAFONE.

De ce e IQ DIGITAL diferit?

Criza industriei de evenimente din pandemie ne-a dat ocazia să regândim concepte, să ne reinventăm în felurite moduri si să stăm mai aproape de mai vechii parteneri (cu pasiune pentru tehnologie și inovație) de la BCR.

Astfel am realizat că putem construi, împreună, un proiect dedicat „desprins” din UPGRADE 100dar care să aibă un impact real mai serios, mai ales pentru afacerile din țară, decât festivalul internațional de la Bucuresti.

Asa a apărut acest concept frumos care a generat un ciclu de materiale cu o valoare ridicată online, radio și TV și, care a evoluat apoi, firesc, într-o primă întâlnire cu public alături comunitatea din jurul inițiativei, la Iasi. 

Unde a fost foarte frumos. Serios:

Astfel, oarecum (aproape) diametral opus si – aparent paradoxal – perfect complementar cu UPGRADE 100 Festival, a apărut conceptul hybrid media IQ DIGITAL

Un concept altfel, cu ingrediente speciale. Iată câteva:

  • LOCAL, CU PERSPECTIVĂ GLOBALĂ. În locul unui festival global în România, proiectul s-a întors spre comunitățile locale pasionate si preocupate de tehnologie.
  • KNOW-HOW RELEVANT. Nu propunem mai ales speakeri si companii internaționale, cum facem la festival, ci un mix relevant de inspirație globală, exemple de succes național + know how foarte local.
  • AGIL SI COMOD. Nu chemăm oamenii la noi, mergem noi spre oameni si comunități si aducem acolo speakeri globali, naționali si locali de prim rang – un mix perfect relevant.
  • 100% HYBRID. Nu (mai) e vorba doar de un eveniment: e o platformă de content profesional, de networking si oportunități, plus conținut online în format foarte scurt, lung, text, video si audio. Întâlnirea comunității de experți si antreprenori e doar un element dintr-un mix tot mai complex.

Numărăm așadar a 3-a ediție IQ DIGITAL în format hybrid media si a 2-a cu public. Asta pentru că sezonul 1 a fost exclusiv video si text online + tv

Nu vă grăbiți să numiți IQ DIGITAL „eveniment”, așadar. Conceptul nostru e diferit. Și se traduce, pe scurt, asa:

Sute de oameni în publicul live, zeci și chiar sute de mii online + radio + tv.

Așadar IQ DIGITAL Summit este întâlnirea comunității pe care o clădim alături de George – BCR si, începând cu această ediție, suntem bucuroși să fim validați și de implicarea unui alt player major din tech: VODAFONE.

Vor urma si alte idei, proiecte si metode prin care vom propune comunităților locale pasionate de tehnolologie noi si noi oportunităț si instrumente utile pentru dezvoltare si digitalizare.

Pentru summitul de săptâmâna viitoare de la Brasov am pregătit un line-up special, cu un mix de content 100% relevant: AGENDA finală este aici.

E, de fapt, un ZOOM IN: de la GLOBAL –> NAȚIONAL -> LOCAL, la care adăugăm si axa BUSINESS + ANTREPRENORIAT TECH în relația cu STATUL si COMUNITATEA locală.

Concret:

1. IMPACTUL DIGITALIZĂRII ÎN SOCIETATE

Andreas Ekstrom e un analist al fenomenului digitalizării din perspectivă sociologică pe care încercăm demult să îl aducem în România. Vă recomand să nu ratați prezentarea lui, va aseza lucrurile într-o perspectivă utilă pentru întreaga zi.

2. VIITORUL TECH AL OMENIRII

Andrew Griffin a mai fost pe la noi, în 2019, la festivalul care era atunci ultima editie de iCEE.fest. Din peste 125 de speakeri a avut rating din partea audienței de top 3. Deci, nu îl ratați.

3. SUPER-ANTREPRENORIAT “MADE IN ROMANIA”

După materialul despre Iulian Stanciu, omul-cheie din spatele succesuli eMag – unde colegii mei au scris că a multiplicat valoarea companiei de 10 ori în 10 ani – , am primit un mesaj (nu de la Iulian). 

Corect e de 75x in 12 ani, nu de 10x in 10 ani”. Vom afla cum e posibil, la summit.

4. DIGITALIZAREA STATULUI SI A COMUNITĂȚILOR LOCALE

Am adunat atât de multe discuții radio si podcast despre acest subiect încât, în cele din urmă, alături de cei de la Institutul ASPEN România, am decis să realizăm o serie dedicată: DIGITALINATION.

Radu Puchiu are sansa să aibă ca invitați, la Brasov, doi lideri politici care chiar vor stii despre ce vorbesc având, ambii, background in industria IT: Allen ColibanPrimarul Municipiului Brasov si Sabin Sărmas Presedinte ITU-PP 2022 si liderul Comisiei IT din Camera Deputaților.

5. FOCUS ANTREPRENORIAL LOCAL

Doar pe logica “zoom out” –> “zoom in” această parte e menționată aici: în realitate e, de fapt, cea mai importantă secțiune, în opinia mea – și principalul “obiectiv” al prezenței noastre la Brașov.

Cu ajutorul „ambasadorului” local IQ DIGITAL – Ionuț Țața de la ICEBERG (pe care l-ați cunoscut deja în prima ediție – aici, dezbaterea de atunci) am organizat un panel super-relevant cu reprezentanți din mediul de business tech local si proiecte suprinzător (pentru mine) de interesante.

Iată cine sunt invitații si proiectele despre care vom vorbi:

6. LECȚII DE LEADERSHIP NAȚIONAL SI REGIONAL

Și “închidem cercul” cu un overview din partea a două companii majore, care lucrează din plin cu întregul ecosistem de startups, cu alte mari companii, și cu toate comunitățile locale din țară: avem pe scenă doi lideri de top, din banking respectiv tech & telecom.

Conducerea unei corporații e un proces complicat iar leadershipul marilor organizații alături de care construim IQ DIGITAL e un ingredient esențial.

Nu e deloc ușor să aduci doi CEO de top pe aceeași scenă, mai ales în afara Bucureștiului.

Dar am insistat și am reușit. Despre Sergiu Manea – care conduce BCR și noul CEO al VODAFONE din România, Achilleas Kanaris – descoperiți mai multe în materialul dedicat:

Ok. Gata, că iar m-am lungit – dacă nu era evident că sunt entuziasmat de ce urmează să construim acum e, cred, clar 😉

Iar dacă în era conținutului aflat sub “dictatura” TL;DR ați ajuns cu lectura până aici… vă mulțumesc în mod și mai special 😉

Ne întâlnim live, la Brasov – sau, dacă nu, sigur ne vedem aici, pe site! 👋

IMPORTANT!

Locurile pentru summitului din 15 noiembrie de la Brașov s-au epuizat dar avem o listă de asteptare —> AICI

În cazul în care vom avea infirmări, activăm locuri noi!

Dragos Stanca

View all posts