Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Cunoscutul speaker, consultant și scriitor suedez Andreas Ekström vine în România, în premieră, la IQ DIGITAL Summit care va avea loc la Brașov, în 15 noiembrie.

A susținut până azi în jur de 1.000 de conferințe în 31 de țări și e autor a 9 cărți pe teme de sociologie și tehnologie.

A fost votat, în 2019, speaker-ul anului în Suedia

Andreas Ekström (47 de ani) este unul dintre speakerii confirmați pentru a doua ediție a summit-ului care va avea loc la Teatrul „Sică Alexandrescu” din Brașov. La eveniment vor mai participa, printre alții, futurologul britanic Matthew Griffin, Iulian Stanciu, fondatorul eMag si mulți alții – detalii, aici.

O scurtă incursiune biografică ne arată că Andreas a deprins arta vorbitului încă de mic, fiind reporter la un show pentru copii difuzat de televiziunea de stat suedeză. Dacă vi se pare o exagerare, dovada e aici.

La 16 ani, vinde primul articol către o publicație suedeză și, după mai multe încercări, se mută la Stockolm și se angajează la Expressen ca editor de noapte. Un an mai târziu, avea să găsească jobul pe care încă îl mai are și astăzi – jurnalist la ziarul suedez Sydsvenskan.

Speech-ul TEDx despre etica din spatele căutărilor Google, urmărită de peste 1,6 milioane de ori

În 2004, publică prima carte de proză sub titlul „Word Games” (traducere din engleză).  Dintre titlurile mai vechi, două atrag atenția prin contrast.

E vorba despre „The Google Code” și „Now Just Do Exactly as I Say!” – o colecție de 73 de texte scrise de „cineva care a început să învețe un pic despre gătit și acum crede că le știe pe toate.”

Îl puteți vedea live pe Andreas Ekström la Brașov, în 15 noiembrie.

IQ DIGITAL Summit e un concept Upgrade 100 si George – inovație BCR. Technology partner: Vodafone

DETALII SI REZERVĂRI LOC, AICI.

Cartea din 2010 despre cel mai puternic motor de căutare al Internetului, confundat adeseori cu Internetul însuși, a fost un punct de plecare pentru conferința  TEDx (2015) , care avea să-i aducă notorietatea – până azi are peste 1,6 milioane de vizualizări.

În această conferință, demonstează ideea că Google nu e doar un ansamblu de algoritmi, ci o „instanță” morală, în spatele căreia tot oamenii iau deciziile.

Un scurt fragment:

>> Speech-ul TED integral este aici <<

În 2011, își începuse și cariera de trainer și speaker.

Într-un singur an, a avut o sută de apariții publice atât la conferințe despre Google și revoluția digitală, cât și în evenimente și seminarii, în calitate de moderator.

Un transplant de ficat i-a deschis orizonturi noi acum 2 ani

Cât despre cel de-al doilea volum, este scris – după cum arată Andreas pe pagina sa de prezentareîntr-un singur weekend și are legătură cu o experiență de viață severă.

În 2020, când se afla pe lista de așteptare pentru transplant de ficat (a fost operat în toamna aceluiași an), a făcut o pasiune pentru gătit și bucătărie.

În descrierea pe care o face pe aceeași pagină, insistă că discursurile sale sunt despre sociologia tehnologiei, despre impactul pe care aceasta o va avea asupra companiilor și oamenilor – și nu neapărat despre tehnologia în sine.

„Îmi dau seama că arăt ca un tip din tech, dar vreau să subliniez că nu trebuie să mă confundați cu tipul obișnuit de la IT, din compania voastră”

Andreas Ekström 

Atunci când îmbracă haina de consultant,  vorbește despre aceleași lucruri liderilor de toate felurile sau board-urilor unor mari companii. Obiectivul său ultim este ca audiența căreia i se adresează să învețe să pună întrebările corecte, în mijlocul unei revoluții informaționale fără precedent.

„Totul s-a schimbat. Nimic nu este diferit.”

Andreas Ekström 

A 9-a carte explorează modul în care omenirea se confruntă cu consecințele exploziei tehnologice

Meritele de conferențiar îi sunt recunoscute formal în 2019, când este desemnat speaker-ul anului în Suedia.

Din punct de vedere al educației, în 2002 devine absolvent de filosofie și literatură al Universității Lund (de altfel, instituția de învățământ e subiectul uneia dintre cele nouă cărți).

Pregătirea sa universitară a presuspus însă expunerea către mult mai multe discipline, precum criminologie, etică medicală, drept, psihologie sau muzicologie.

Pe lângă suedeză, engleza este a doua limbă maternă – probabil deja ati constatat asta dacă ați avut curiozitatea să-i urmăriți prelegerea TEDx din 2015.   

„The Tyranny of Convenience” a fost publicată în octombrie 2022 – fiind a 9-a carte publicată de Andreas Ekstrom

Cel mai recent proiect al lui Andreas este volumul „The Tyranny of Convenience”, publicat în octombrie 2022. Cartea vorbește despre modul în care oamenii au pierdut controlul asupra revoluției digitale.

Altfel spus, trage un semnal de alarmă prin care suntem avertizați că ar trebui să redevenim stăpâni nu doar pe tehnologia în sine, ci și pe conversațiile, identitățile și relațiile noastre.

Un bun pretext pentru întrebări pe care i le puteți adresa direct lui Andreas, la IQ DIGITAL Summit Brașov din 15 noiembrie.

Iata-l în încheiere pe Andreas ca speaker într-un scurt clip – în pregătirea discursului ce va urma în România – unde invitatul IQ Digital vine pentru prima oară:

PUTETI REZERVA UN LOC LA EVENIMENT, GRATUIT, AICI

Carmen Codrean

View all posts