Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Sergiu Manea (BCR) și Achilleas Kanaris (Vodafone) – oamenii care conduc două dintre cele mari companii din România – analizează la IQ DIGITAL Summit Brașov premisele transformării digitale a organizațiilor lor și isi expun viziunea legată de transformarea comunităților locale de business prin tehnologie.

De altfel, trendul general al ultimilor ani a determinat atât băncile, cât și companiile telecom să se trasforme ele însele în adevărate hub-uri de tehnologie. 

Îi puteți întâlni live pe liderii BCR și VODAFONE la Brașov, în 15 noiembrie.

Mulți alți CEOs și antreprenori tech te așteaptă la un eveniment educațional și de networking de neratat.

ULTIMELE LOCURI, AICI

Pentru evenimentul care are loc pe 15 noiembrie la Teatrul „Sică Alexandrescu”din Brașov au confirmat deja personalități precum Andreas Ekstrom (speaker și scriitor suedez), Matthew Griffin (futurolog), Iulian Stanciu (președintele executiv eMag) sau Allen Coliban (primarul Brașovului).

Brașovul – între impedimente și un potențial urias

Până astăzi, Brașovul nu a fost o destinație de primă mână pentru investitorii în tech din cel puțin trei motive: insuficiența studenților cu pregătire tehnicăstocul limitat de spații de birouri și lipsa unui aeroport.

În ciuda acestor carențe, companii mari din tech de talia PentalogSiemensTATATechonologies sau iQuest s-au instalat la Brașov, însă potențialul orașului este mult mai mare.

Acesta este și tema summitului IQ DIGITAL de la mijlocul lui noiembrie care urmează să fie dezbătută dintr-o perspectivă multiplă de consultanțiantreprenoridecidenți din administrația centrală și locală, precum și de exponenți ai mediului corporate

Atât Sergiu Manea (CEO BCR), cât și Achilleas Kanaris (CEO Vodafone) vin la IQ DIGITAL Summit cu experiența transformărilor (inclusiv cea digitală) prin care au trecut companiile lor.

Sergiu Manea, marele fan al economiei digitale

Odată cu venirea lui Sergiu Manea la conducerea BCR în 2015, a doua cea mai mare bancă din sistem a început un proces amplu de digitalizare.

De altfel, CEO-ul se declară un fan al economiei digitale, cea care „a oferit un reset, adică șanse egale oricărei categorii de gânditori și de oameni abili să creeze o soluție care rezolvă o problemă globală” – după cum afirma în podcastul „La bani mărunți” susținut de BCR și amplificat de Republica.ro. 

Sergiu Manea, CEO BCR

Lansarea George, prima platformă de banking inteligent din România, destinată în special IMM-urilor, este probabil cel mai important proiect de digitalizare al BCR. În primăvară, George – partener al IQ DIGITAL Summit încă de la prima ediție filmată fără public live anul trecut – avea peste 100.000 de utilizatori activi

De asemenea, Banca Comercială Română lansa în 2019 programul de accelerare Innovx-BCR cu parteneri de talie internațională precum UiPath. Acceleratorul oferă companiilor din program acces la mentorat, networking, precum și finanțare. Tot în timpul mandatului său, banca a demarat două programe educaționale – Școala de bani și Școala de Business.

Toată cariera lui Sergiu gravitează în jurul banking-ului și consultanței. Înainte de a fi CEO al BCR, a fost vicepreședinte în cadrul băncii pentru aproape patru ani. Anterior mai ocupase poziții manageriale la Ithuba Capital (companie de consultanță austriacă), UniCredit și ABN Amro Bank

A absolvit Academia de Studii Economice din București în 1995, iar ulterior a obținut un master în Finanțe a DOFIN București. 

O experiență profesională vastă, din care liderul grupului ERSTE în România va împărtăși câteva secrete la Brașov, chiar săptămâna viitoare.

Achilleas Kanaris, un veteran al grupului Vodafone

Achilleas Kanaris – CEO și președinte Vodafone România din vara anului trecut – are o carieră de aproape 25 de ani în domeniul consultanței de business și comunicațiilor, construită în Marea BritanieAlbania și Grecia natală. 

Mandatul din România l-a preluat cu puțin înainte ca situația economică generală să se complice foarte mult. Achilleas a vorbit destul de des în intervențiile publice despre dificultățile pe care i le creează inflația. Și aici e vorba despre două surse de presiune: costurile materiilor prime necesare dezvoltării rețelei și costul energiei.   

Achilleas Kanaris, CEO și președinte Vodafone România

Din 2009 lucrează pentru grupul Vodafone, în cadrul căruia a ocupat mai multe funcții comerciale. Între 2018 și 2021, a fost CEO al Vodafone Albania și a gestionat achiziția unuia dintre cei mai mari operatori de televiziune și Pay TV din această țară, după cum rezultă dintr-un comunicat al companiei.

Înainte de Vodafone, a mai ocupat funcții de conducere la operatorul de comunicații britanic O2 și la Booz Allen Hamilton, rspectiv Booz & Company. De altfel, telecomul și retailul au fost ariile sale de expertiză și în calitate de consultant. 

Din punct de vedere formal, a absolvit studii de inginerie la Imperial College London și University of Sussex și are un MBA la MIT Sloan School of Management.

Totodată, Achilleas este și membru al Instititului Aspen România

Ce este IQ DIGITAL? 

Conceptul  IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – o inovație BCR – ca un format informativ și educațional hybrid media, cu un conținut ce îmbină cultura digitală cu tehnici din televiziune, menit să ajute la rezolvarea provocărilor întâmpinate în procesele de digitalizare cu care se confruntă antreprenorii din sectorul IMM din România. 

  • Prin evenimentele adresate unei audiențe selecte derulate în țară, IQ DIGITAL devine și o platformă de networking și noi oportunități de business. Prima ediție cu public a avut loc la Iași, în luna mai – vezi cum a fost, aici.

Începând cu summitul de la Brașov, proiectului i se alătură, în calitate de technology partner, Vodafone.

Accesul la IQ DIGITAL Summit se va face gratuit, în limita locurilor din Teatrul „Sică Alexandrescu”, pe baza unei aplicații disponibile aici

Marian Hurducas

Antreprenor, marketing & content strategist cu peste 15 ani de experiență, fost jurnalist. Co-realizator al show-ului de cultură digitală UPGRADE 100 Live – difuzat lunea de la 7 PM la Radio Guerrilla.

View all posts