Un nou IQ DIGITAL Summit se va desfășura, în 3 octombrie, la Teatrul “Regina Maria” din Oradea.
Formatul dedicat schimbului de know-how și networking-ului e realizat de Upgrade 100 și de George – inovație BCR
— Partener tech: Vodafone România
— Adus la Oradea de: The European Digital Innovation Hub in Transilvania + Transilvania IT Cluster
— Partener local: Make <IT> in Oradea
Cum a fost la evenimentele similare din Iași, Brașov, Cluj–Napoca, Timișoara și Craiova puteți vedea vizionând acest film:
Mai multe detalii despre concept, precum și filme realizate după fiecare ediție găsiți aici.
CINE SUNT SPEAKERII INTERNAȚIONALI CARE VIN LA IQ DIGITAL SUMMIT ORADEA?
🎙️ O cunoscută vedetă a lumii tech, pe care o regăsim pe cele mai mari scene globale ale evenimentelor de know-how de acest tip, este Cassie Kozyrkov.
Invitata, care va susține o prezentare complexă la IQ DIGITAL Summit din Oradea, e prima deținătoare a poziției de Chief Decision Scientist al Google și, în prezent, este consilier A.I. cu clienți precum Lenovo, NASA sau Gucci.
Este recunoscută pe plan global ca unul dintre oamenii care au fondat un nou domeniu științific, numit Decision Intelligence.
Aplică pentru un loc AICI | Agenda este AICI
În aproape 10 ani la Alphabet, Cassie a instruit personal peste 20.000 de angajați Google în luarea deciziilor bazate pe date și AI.
Ea provine din Africa de Sud, unde și-a început studiile universitare în statistică la vârsta de 15 ani, la “Nelson Mandela” University, înainte de a se muta în Statele Unite pentru a-și finaliza studiile în economie la University of Chicago.
Ulterior, a obținut diplome de masterat în statistică matematică, psihologie și neuroștiințe cognitive de la Duke University și NCSU.
Iat-o “în acțiune” pe scena unuia dintre evenimentele globale majore – Web Summit (ediția din Rio, Brazilia):
🎙️ Un alt speaker foarte cunoscut pe plan global care va urca pe scena IQ DIGITAL Summit de la Oradea este Riaz SHAH.
După ce, vreme de aproape trei decenii, a condus inovația tech și a fost partener în cadrul gigantului global EY, Riaz este acum profesor de Inovare și Leadership la Hult International Business School.
A fost decorat pentru servicii aduse educației de către Regele Charles al Marii Britanii, fiind președinte al One Degree Academy – o școală gratuită dintr-o zonă defavorizată a Londrei.
Aplică pentru un loc AICI | Agenda este AICI
Ultimul său rol la EY a fost cel de Global Learning Leader, poziție din care i-a pregătit pe cei peste 400.000 de angajați ai multinaționalei pentru transformările exponențiale care au urmat.
Azi, conduce programe tehnologice pentru executivi de rang înalt în Silicon Valley și e consilier în cadrul Majoritas – o companie focusată pe modernizarea democrației la nivel global.
Un TEDx speech semnat Riaz acum câțiva ani – înainte ca A.I. să fie “la modă” – vă poate da o idee precisă despre valoarea ideilor sale, văzute din perspectiva de acum:
🎙️ Un alt invitat internațional care are puternice legături cu Oradea – de unde a emigrat spre SUA, via Israel – este George Haber.
După nu mai puțin de 5 exit-uri, Haber este considerat cel mai bogat român din SUA. Totodată, comunitatea profesională globală îl recunoaște ca fiind “părintele DVD-ului”.
În liceu, a debutat în industria artistică și în entertainment având o formație – alături și de regretatul actor Adrian Pintea – dar și o celebră discotecă.
A emigrat în Israel, după ce a finalizat liceul în țară, la Oradea. La finalul anilor ’80 a terminat facultatea de electronică de la universitatea Technion din Haifa și a plecat în Silicon Valley.
Aplică pentru un loc AICI | Agenda este AICI
După câțiva ani de lucru la Daisy Systems, Sun Microsystems și SGI, a început prima sa afacere: compania CompCore Multimedia, care se ocupa cu rularea de filme în format DVD pe calculator.
La sfârșitul anilor ’90, compania a fost cumpărată de Zoran, un important furnizor de tehnologie pentru divertismentul digital, cu 80 milioane de dolari.
- Vă recomandăm și acest dialog realizat de David Achim de la Make <IT> In Oradea cu George Haber, mai jos:
A doua afacere înființată a fost GigaPixel, pe care a început-o cu 6 milioane de dolari obținuți de partenerii de la Silicon Graphics (SGI).
Și această companie a vândut-o, pentru 180 milioane dolari, spre 3DFx, companie preluată apoi de Nvidia.
Și următorul start-up, Mobilygen, a fost vândut după 5 ani de activitate, în octombrie 2008, pentru 33 milioane dolari.
S-a implicat apoi în CrestaTech, care a lansat în 2008 CrestaTV Universal Broadband Receiver – un tuner radio-tv.
A condus InterAKT – companie achiziționată de Adobe -, a fost implicat în InterVideo (achiziționat de Corel), a ocupat și rolul de președinte executiv al BitDefender pentru SUA și e implicat și extrem de activ și azi în companii precum ZenAlos, Tailent, AnD Ventures, Skillhop.
Pe scurt, e un invitat de neratat – iar prezența sa va aduce un moment special pe scena IQ DIGITAL Summit din Oradea.
EXPERȚI LOCALI, AFACERI TECH GLOBALE
Agenda IQ DIGITAL Summit Oradea va cuprinde multe alte nume importante, speakeri și invitați relevanți din țară. Iată câteva exemple.
🎙️ Gabriel Ciordaș – fondator al unor startupuri precum Creatopy, Bannersnack, Flipsnack, SVGator, Snacktools sau Rewine
Ciordaș este un antreprenor în serie român cu interese variate, de la tehnologie la agricultură durabilă, comerț și industria ospitalității.
A fondat mai multe companii tech inovatoare, inclusiv Creatopy, Flipsnack și SVGator, menite să revoluționeze publicitatea digitală, designul și crearea de conținut.
Pe lângă activitățile sale în tehnologie, Gabriel a intrat în domeniul agriculturii durabile cu o plantație de afine de succes și a fondat ReWine, un magazin online de vinuri.
🎙️ Marius Moga – artist, compozitor, antreprenor tech – co-fondator al Revocalize.AI și IREAL.ro
Moga și-a început cariera la 6 ani, când a descoperit pianul. La 12 ani a înregistrat primul album instrumental și a început să scrie și să producă piese pentru artiști locali.
De peste 20 de ani, e prezent în industria muzicală românească și internațională, având mai bine de 800 de piese lansate cu peste 1.5 miliarde de ascultări.
Cu 12 discuri de aur și platină și 5 premii MTV, Marius Moga a colaborat cu Maroon 5 în 2013, pentru compunerea piesei “The Man Who Never Lied” de pe albumul Overexposed, nominalizat la Premiile Grammy.
Este antreprenor din 2003, când a deschis compania DeMoga Music. Recent, a lansat un nou startup tech – alături de tânărul antreprenor Sebastian Dobrincu -, numit Revocalize AI.
Pe scena IQ DIGITAL Summit Oradea, Marius va susține o prezentare și va avea apoi un dialog despre antreprenoriat, rolul industriilor creative în business și despre impactul AI în viitorul imediat.
🎙️ Mihai Matei – fondator și CEO al Essensys Software, fost președinte ANIS, acum vicepreședinte al Confederației Patronale “Concordia”.
Matei este și membru în board-ul Asociației Patronale a Industriei de Software și Servicii (ANIS) – al cărei președinte a fost, până de curând.
A absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare din Universitatea Politehnică din București, iar în 2005 a fondat Essensys Software, al cărei CEO este.
Cu peste 20 de ani de experiență în domeniul IT, este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară.
Mihai este, de asemenea, unul dintre fondatorii ONG-ului Geeks for Democracy, unde coordonează Fondul pentru Democrație și alte proiecte civice.
🎙️ Thomas Kolarik – Vicepreședintele IT și de Operațiuni al BCR
Thomas revine pe scena IQ DIGITAL să împărtășească evoluția din punct de vedere tehnologic a băncii pe care o reprezintă.
Cu un profil aparte, austriacul Kolarik este un foarte bun exemplu de profesionist care molipsește lumea marilor companii cu spirit antreprenorial.
Thomas deține un doctorat în Informatică de la Universitatea de Economie și Afaceri din Viena. Are o experiență vastă ca executiv IT în roluri de CIO/CTO în sectorul bancar și la furnizori internaționali de servicii IT.
A fost director general la s IT Solutions Austria, unde a gestionat aproape 1.000 de angajați și un software cu peste 20.000 de utilizatori. Crede în puterea practicilor agile și e lector la Universitatea din Viena.
— Puteți (re)vedea momentul susținut de el pe scena IQ DIGITAL Summit Brașov, aici.
🎙️ Ciprian “Cip” Zamfirescu – Head of Innovation & Business Development la Vodafone România
Cip este un entuziast al tehnologiei, conducând Vodafone Innovation în cadrul Vodafone România.
Cu un deceniu de experiență practică în industria IT&C, a jucat un rol cheie în proiecte inovatoare cu tehnologii avansate, precum prima hologramă 5G, prima pădure inteligentă cu IoT sau prima dronă de semnal mobil pe munte.
Ciprian a fondat divizia de drone a Vodafone România, care deschide noi perspective în opt domenii, lansând soluții de drone 5G cu AI pentru misiuni de căutare și salvare alături de Salvamont România, salvând vieți de zece ori mai rapid.
Biografia lui pe larg este aici.
🎙️ Cătălin Rus – Co-Fondator PrimeDash
Un alt startup tech cu legături solide cu Oradea va fi prezent pe scenă prin Cătălin Rus.
PrimeDash – companie al cărei co-fondator este – este una dintre cele mai cunoscute companii tech lansate cu succes din Oradea.
Rus va participa la o dezbatere din care vom încerca să aflăm secretul comunității locale care reușește să ofere un loc tot mai bun pentru dezvoltarea mai multor companii tech cunoscute.
Ce pot învăța alte comunități locale din această experiență?
🎙️ Alin Mercheș – Co-Fondator Mobiversal
Tot la acest capitol îl vom cunoaște pe Alin Mercheș, co-fondatorul Mobiversal.
El este, la rândul său, implicat activ nu doar în dezvoltarea propriei companii, ci contribuie și la eforturile prin care comunitatea din Oradea încearcă să formeze o zonă cât se poate de prietenos cu inovația și tehnologia.
🎙️ Noi speakeri se vor alătura și vor fi anunțați în aceste zile.
CE MAI CUPRINDE AGENDA IQ DIGITAL SUMMIT ORADEA?
În AGENDA IQ Digital Summit vor exista, ca de obicei, și discuții constructive între mediul antreprenorial local, cel corporativ, academic, politic dar și administrativ local.
Vom analiza într-o nouă ediție DIGITALINATION stadiul digitalizării serviciilor publice, alături de Radu Puchiu – Technology & Society Program Director, Aspen Institute Romania – și de invitații săi.
Confirmați până acum sunt: Mihai Jurca | City Manager, Municipiul Oradea, Csilla Hegedüs | Director, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Ionuț Stanimir | Director Marketing și Comunicare, BCR – cărora li se va alătura, foarte probabil, Florin Birta | Primar, Municipiul Oradea.
Nu ne vom opri aici și, alături de partenerii de la The European Digital Innovation Hub in Transilvania + Transilvania IT Cluster, vom organiza și o dezbatere despre potențialul tech al Transilvaniei.
Printre invitații confirmați ai Biancăi Muntean pentru această secțiune îi regăsim pe Mirela Mărcuț – Policy Expert / Business Development Expert, Transilvania IT Cluster, Andrei Savin – CEO, Brinel sau Răzvan Patcaș – Director, Parcul Științific și Tehnologic Oradea, precum și alți invitați.
Nu va lipsi o “gură de oxigen” pentru viitor – pe care o vor aduce pe scenă “micii antreprenori tech” din satele din regiunea de Nord-Vest.
Alături de Fundația PROGRESS, continuăm să arătăm cât de mult talent au copii din micile localități rurale ale României, grupați în cluburile de programare și robotică Code KIDS.
- Aici puteți vedea momentul similar de la la IQ DIGITAL Craiova. Ce este Code KIDS? Vedeți în acest filmuleț.
CUM PUTEȚI REZERVA UN LOC?
IQ DIGITAL Summit este un eveniment exclusivist, cu acces bazat pe o preselecție a participanților – care sunt invitați să se pre-înscrie via formularul de mai jos:
Echipa noastră analizează fiecare profil și se asigură apoi că mixul rezultat în final va conferi o experiență de networking utilă pentru toți participanții și organizatorii.
Firește, șansele de a obține un loc cresc și odată cu înscrierea cât mai din timp (în caz de punctaj egal, criteriul de departajare fiind cine s-a înscris primul/prima).
Pentru orice idei, sugestii sau propuneri de parteneriate ne puteți găsi via e-mail, aici.