Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Bianca Muntean

Cluster Manager
Transilvania IT
Despre expert

Bianca Muntean Consul Onorific al Estoniei, este co-fondator și cluster manager Transilvania IT, cu peste 25 de ani de experiență în crearea și dezvoltarea de ecosisteme de inovare. Ea este coordonator și fondator al Transilvania Digital Innovation Hub, primul centru de inovare digitală din România recunoscut drept operațional de către Comisia Europeană și selectat în cadrul rețelei Centrelor de Inovare Digitală Europene, fiind totodată coordonator al Asociației Centrelor de Inovare Digitală din România RO-DIH.

Bianca Muntean este cunoscută ca una dintre cele mai relevante figuri la nivelul regiunii și țării din perspectiva domeniului de inovare, digitalizare și tehnologie, fiind astfel desemnată Consul al Republicii Estonia la Cluj, pentru județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj și Satu Mare.  Este membră în mai multe Grupuri și Consilii Consultative care se ocupă de inovare și transformare digitală la nivel local, regional, național și internațional. 

A primit titlul de EU Cluster Manager of the Year pentru anul 2019 din partea DG GROW, Comisia Europeană și este implicată în coordonarea de colaborări trans-sectoriale în toată Europa. Bianca este, de asemenea, laureată pentru Premiul pentru Inovare Deschisă acordat în 2017 de Grupul pentru Strategie și Politici de Inovare Deschisă, Comisia Europeană.  Bianca Muntean crede cu tărie faptul că puterea colaborării poate genera schimbări sistemice în economie și societate.