Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Ciprian Zamfirescu

Digital Transformation Manager
Vodafone România
Despre expert

Sunt Ciprian Zamfirescu (Cip) și în prezent conduc zona de Transformare Digitală și Inovare a departamentului de Dezvoltare, Proiectare și Optimizare Rețele Vodafone România. În acest rol, am condus inițiative de inovare, automatizare a proceselor și sistemelor, noi moduri de lucru Agile, analiză cloud pentru planificarea și optimizarea automată a rețelei, dezvoltarea de platforme IT pentru digitalizarea rețelelor și a infrastructurii cu gemeni digitali. De asemenea, conduc zona de drone Vodafone România și sunt certificat ca pilot UAV A1/A2/A3.

Am o experiență practică vastă de peste 8 ani în industria IT&C, acoperind proiecte interfuncționale majore pentru Vodafone precum implementarea națională 2G/3G/4G/4G+, lansarea primei rețele 5G din România, prima hologramă 5G, NB-IoT acoperire națională, proiectare rețele IP de transport, management de proiecte strategice, dezvoltare de produse și proiect de acoperire mobilă cu drone 5G pentru căutare și salvare în zona montană.

Dețin un master în comunicații mobile cu Universitatea Politehnică din București – Facultatea de Electronică și Telecomunicații și pasiunea mea m-a condus la studii de doctorat în aceeași zonă cu accent pe tehnologiile dincolo de 5G. În plus, sunt implicat în proiecte de cercetare ca asistent de cercetare în diferite consorții, participând activ la diferite evenimente de brokeraj și ideare TIC.

În timpul meu liber, sunt un mare fan al excursiilor montane, al sporturilor în aer liber, cum ar fi ciclismul montan enduro, schi și tenis. De asemenea, mă implic în proiecte sociale făcând bine prin tehnologie.