Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Sorin Maxim

Director General
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest
Despre expert

Sorin Maxim conduce Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest de 22 de ani, iar din 2015 este și Președintele ROREG – Asociația Agențiilor pentru Dezvoltarea Regională din România. Are o memorie instituțională consistentă și valoroasă și o înțelegere subtilă a mecanismelor ce guvernează Fondurile Structurale.

A coordonat toate etapele cheie de pregătire şi implementare a Programului Operaţional Regional 2007-2013, 2014-2020, precum și Programului Regional Vest 2021-2027, unde ADR VEST este autoritate de management în Regiunea Vest. S-au investit deja peste 2 miliarde de euro iar în următorii 7 ani urmează să fie investiți cel puțin la fel. În 2016, pentru o perioadă de cinci luni, a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației publice.

Sorin Maxim este un susținător al descentralizării și dezvoltării locale printr-o abordare strategică prin prezența sa activă în grupurilor de inovare din Regiunea Vest, ocupând poziția de Președinte al Asociaţiei „Cluster Regional Tehnologia Informaţiei şi a Comunicaţiilor – Regiunea Vest, România”. În paralel, ocupă funcția de președinte al Consiliului Director al Biroului pentru Cooperare Transfrontalieră România-Serbia și vicepreședinte al Consiliului Director al Biroului pentru Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria.