Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Timișul e cel mai puternic județ din țară la capitolul producție de componente auto, cu companii mari, precum Continental sau Hella, la care sunt angajați zeci de mii de oameni.

Este și un județ de top 3 (după București-Ilfov și Cluj) în clasamentele naționale calculate după volumul total de business.

Totuși, zona pare că nu excelează la capitolul antreprenoriat – după cum semnala ZF într-o analiză publicată anul trecut.

Vom încerca să aflăm cum se poate schimba asta cu ajutorul tehnologiei într-o nouă ediție DIGITALINATION – pe scena IQ DIGITAL Summit Timișoara.

🚩 Evenimentul conceput de UPGRADE 100 alături de GEORGE – BCR, cu susținerea VODAFONE ca partener tech, va avea loc în 5 OCTOMBRIE, la Teatrul “Mihai Eminescu”.

VEZI AGENDA, SPEAKERII ȘI REZERVĂ LOC AICI

IQ Digital Summit ajunge la Timișoara

La cel mai recent summit din această serie, cel de la Cluj-Napoca, momentul DIGITALINATION, moderat de Radu PUCHIU, a fost #1 în preferințele publicului, după cum a rezultat din sondajul realizat post-eveniment.

Succesul episodului de la Cluj i s-a datorat lui Gheorghe DAMIAN, primarul comunei Ciugud, devenit un etalon național în materie de transformare digitală.

💡 DIGITALINATION e un demers susținut de Institutul ASPEN România prin care ne propunem crearea unor punți de legătură între mediile privat, public și academic. 

IATĂ CINE VA URCA PE SCENĂ LA TIMIȘOARA

Nu rata ediția DIGITALIATION de la Timișoara! | Rezervă-ți un loc AICI !

Speakerii din secțiunea DIGITALINATION de la Timișoara vor fi (în ordine alfabetică):

  • Florin DRĂGAN, Rectorul Universității Politehnice Timișoara,
  • Dominic FRITZ, Primarul Municipiului Timișoara,
  • Bogdan GRUIA-IVAN, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării,
  • Sorin MAXIM, Directorul General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).

Iată, pe scurt, cine sunt invitații:

FLORIN DRĂGAN, Rectorul Universității Politehnice din Timișoara

Conferențiar universitar la Facultatea de Automatică și Calculatoare, Florin DRĂGAN (61 de ani) este de trei ani și Rectorul Universității Politehnice din Timișoara (instituție care marchează un secol de la înființare).

Florin DRĂGAN, Rectorul Universității Politehnice din Timișoara

Drăgan se exprimă frecvent și pe teme mai largi, de interes național. De exemplu, recent, a contestat intențiile guvernului de a crește taxele și de a elimina facilitățile fiscale pentru domeniul IT&C.

Eliminarea bruscă a scutirii de impozit îi poate încuraja pe angajați să demisioneze și să lucreze pe firme proprii sau să emigreze

— avertiza Florin Drăgan, la început de august, după cum semnala Economedia – într-un material despre controversatele modificări fiscale propuse de Guvern.

Biografia completă a invitatului este aici.

DOMINIC FRITZ, neamțul care conduce Timișoara

Biografia lui Dominic FRITZ (40 de ani), primar al Timișoarei, este condensată aici. Până să ajungă primar, în 2020, Fritz a avut o carieră internațională.

Dominic FRITZ, primar al orașului Timișoara

Funcția cu cea mai mare rezonanță a fost cea de șef de cabinet al fostului președinte al Germaniei, Horst Kohler, între 2016 și 2019.

Înainte, a participat la negocieri de pace între mai multe țări africane sau la misiuni de planificare a intervenției umanitare a guvernului german, după cutremurul din Haiti.

A urmat studii în Germania, Statele Unite, Anglia și Franța, iar lucrarea de licență a fost despre politicile sociale din România. Primul contact cu Timișoara l-a avut la 19 ani – a fost voluntar, preț de un an, la o casă de copii.

Din perspectivă politică, Dominic FRITZ este președintele USR Timiș.  

BOGDAN GRUIA-IVAN, CEL MAI TÂNĂR MINISTRU

Bogdan Gruia-IVAN ocupă funcția de ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării chiar din vara acestui an, fiind cel mai tânăr ministru din guvernul Ciolacu. Are 32 de ani.

Bogdan IVAN, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării

Membru al Partidului Social Democrat (PSD), el îi succede liberalului Sebastian BURDUJA – unul dintre protagoniștii primului episod din seria DIGITALINATION – lansată la IQ DIGITAL Summit Iași (mai, 2022).

  • Episodul care a pus bazele colaborării în domeniul digitalizării dintre România și Moldova poate fi vizionat aici

Bogdan IVAN este deputat din 2020, anterior ocupând funcția de consilier al președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. În ultimii doi ani, a ocupat și funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor, potrivit CV-ului său.

În toamna lui 2022, a obținut titlul de doctor cu o lucrare (în domeniul sociologiei) – în coordonarea colegului său de partid Vasile Dîncu.

DEZVOLTAREA REGIONALĂ, Profesia LUI SORIN MAXIM

Cea mai mare parte din cariera lui Sorin MAXIM (51 de ani) se învârte în jurul dezvoltării regionale. E a treia oară, în ultimii 22 de ani, când el conduce Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest).   

Sorin MAXIM, director general al Agenției pentru Dezvoltare Vest

În 2016, a fost pentru scurt timp secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, conform CV-ului său.

Este, de asemenea, licențiat în informatică și management la Universitatea de Vest din Timișoara. Între 2005 și 2013, îl găsim cadru didactic asociat în cadrul instituției de învățământ.

🎤 BINE DE ȘTIUT. Din primăvara lui 2022 până azi, expertul în e-guvernare Radu Puchiu a realizat 11 episoade din seria DIGITALINATION. Cel mai recent, pe un subiect sensibil: cum se digitalizează Ucraina, în vreme de război, mai eficient decât România în timp de pace.

Îi vei putea asculta în episodul 12 pe toți invitații de mai sus, într-o dezbatere LIVE, chiar pe scena IQ DIGITAL Summit Timișoara.

Mulți alți speakeri valoroși vor fi acolo, în cadrul formatului realizat de UPGRADE 100 alături de GEORGE – BCR, în parteneriat cu VODAFONE.

Afișul cu speakerii anunțați până acum arată astfel:

IQ Digital Summit ajunge la Timișoara | Rezervă-ți un loc AICI

Alături de experți din tehnologie români si străini, agenda noului summit IQ DIGITAL aduce împreună mari companii tech dar și IMM-uri, startupuri din regiunea de vest și investitori – la care, după am explicat mai sus, se vor adăuga autorități publice și lideri din zona academică.

AGENDA de pe site-ul oficial IQDIGITAL.RO/Timisoara prefigurează o zi intensă.

Te așteptăm și în comunitatea IQ DIGITAL, nu doar la summit -> ABONEZĂ-TE AICI la NEWSLETTER-ul nostru!

CE E IQ DIGITAL?

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – inovație BCR.

  • Proiectul educațional tip hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România. 

| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner.

| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România.

Marian Hurducas

Antreprenor, marketing & content strategist cu peste 15 ani de experiență, fost jurnalist. Co-realizator al show-ului de cultură digitală UPGRADE 100 Live – difuzat lunea de la 7 PM la Radio Guerrilla.

View all posts