Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Dominic Fritz

Primar
Municipiul Timișoara
Despre expert

Dominic Fritz (39 de ani) este cel mai tânăr primar al Timișoarei din ultimul secol și singurul primar din România cu cetățenie germană.

Născut și crescut în sudul Pădurii Negre, el a descoperit Timișoara la vârsta de 19 ani, în timpul unui an de voluntariat într-o casă de copii din oraș. De atunci a rămas strâns și activ legat de Timișoara.

După ce a studiat științe politice și administrative la Konstanz, Paris și York, Fritz a lucrat mai întâi pentru Societatea pentru Cooperare Internațională (Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit), apoi, mai târziu, ca șef al cabinetului fostului președinte federal al Germaniei, Horst Köhler, între 2016-2019.

În 2020, Dominic Fritz a câștigat alegerile pentru funcția de primar împotriva primarului în funcție, în calitate de candidat al partidului proeuropean și liberal USR.

De atunci, mandatul său s-a axat pe reforma administrativă și pe digitalizare, pe investiții în transportul public, școli și spitale, precum și pe proiectul strategic Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

De la începutul mandatului său, Primăria Timișoara a atras peste 180 de milioane de euro fonduri europene pentru dezvoltare. Este căsătorit și are o fiică.