Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Introducerea manuală a datelor din facturi este una dintre cele mai păguboase activități din interiorul unei companii, atrage atenția - într-un mod amical, desigur - Bogdan Năforniță, șeful Profluo, într-o „bătălie” de idei pe tema digitalizării proceselor interne, pe scena IQ Digital.

_Bogdan Năforniță este cofondator și CEO al companiei Profluo, cea care a construit un motor de machine learning în cloud pentru procesarea digitală a documentelor contabile.  Mai multe despre Bogdan aici.

Parteneri de dezbatere la IQ Digital by George i-au fost Daniela Apolozan, CEO DocProcess și Vlad Cazan, co-fondator KFactory. Dialogul a fost moderat, ca de obicei, de Marian Hurducaș.

Bogdan Năforniță, Profluo, pe scena IQ Digital

FFW | Idei de urmărit: 

Ca în multe situații, și de această dată, aveți mai multe variante: să urmăriți întreg episodul aici sau să parcurgeți, pe repede înainte, esența prezentării.

Înainte să continui lectura, hai în comunitatea noastră! Abonează-te la Canalul Youtube și / sau la Newsletterul IQ DIGITAL. Te așteptăm!

Inventarul de probleme

Bogdan face un scurt inventar al principalelor inconveniente cu care se confruntă departamentele de contabilitate și firmele de contabilitate atunci când vine vorba despre procesarea facturilor. Acestea constau în:

  • Dificultatea de a recruta juniori (atenție, exigențele lor salariale sunt în creștere) care să introducă facturile manual.
  • Introducerea manuală de date aduce după sine, pe lângă costuri crescute, erori și, pe cale de consecință, decizii greșite din partea antreprenorilor.
  • Odată cu implementarea standardului de raportare SAF-T (declarația 406) de către autoritățile fiscale, crește considerabil riscul unor controale suplimentare din partea ANAF. Asta tocmai pentru că datele sunt introduse incomplet sau eronat.
Mai multe despre SAF-T, standardul internațional pentru schimbul electronic de date contabile puteți găsi aici.

IMM-urile spun că nu au timp, bani și personal pentru proiecte de transformare digitală. Pur și simplu, nu există conceptul pentru ei.  

Bogdan Năforniță, Profluo
Bogdan Năforniță, Profluo

Iată și soluțiile

Din toate aceste motive au apărut platforme precum Profluo, care procesează documentele cu o viteză ridicată, cu foarte multe detalii și creează o arhivă digitală în care personalul contabil poate să caute informații fără să mai răsfoiască bibliorafturi.

În plus, astfel de aplicații „împing” datele procesate direct către softul intern de contabilitate.

Recomandarea lui Bogdan pentru antreprenorii care cochetează cu ideea digitalizării proceselor interne este să înceapă cu un proiect concret care atinge o problemă stringentă.

FFW | Idei de luat acasă:

>>> Principalele probleme cu care se confruntă departamentele de contabilitate. | 3:15

>>> Un sfat pentru antreprenori. | 7:09

Hai în comunitatea IQ Digital!

Urmăriți integral episoadele publicate până în prezent, parte din proiectul hybrid media IQ Digital realizat de George – o inovație BCR – și UPGRADE 100

Pentru a afla imediat că am publicat ceva nou vă puteți abona la Canalul Youtube și la Newsletterul IQ DIGITAL

Carmen Codrean

View all posts