Avem între 12.000 și 60.000 de gânduri pe zi, din care peste 6.000 sunt idei distincte. Dintre acestea, aproape 80% sunt negative și 95% sunt repetitive.
Nu putem controla asta. Dar putem înțelege și acționa ca atare, spre binele nostru.
“BONUS”: Vremurile agitate politic și economic, precum cele pe care le traversăm acum, pot genera o anxietate și mai accentuată decât cea “naturală”.
Studii avansate ne arată însă că, din fericire, peste 90% din grijile pe care ni le facem în mod natural și care ne alimentează anxietatea nu se împlinesc, de fapt:
De aceea, la început de 2025, cu sprijinul co-producătorului nostru George – inovație BCR, am realizat o selecție de materiale utile în contextul complicat din acest an.
Filmările și materialele complexe pe care vi le recomandăm fac parte din seria IQ Digital – un concept despre care puteți citi aici.
Pentru relevanța selecției, am apelat și la rețeaua de proiecte jurnalistice Ethical Media Alliance.
Iată așadar recomandările, în ordine aleatorie:
1. FORMAȚI-VĂ O OPINIE CORECTĂ DESPRE CUM ARATĂ LUMEA ÎN 2025, DE FAPT
Spoiler: mult mai OK decât pare (mai ales via social media).
Urmăriți prezentarea și faceți testul propus de cunoscutul profesor Riaz Shah, cel care a obținut cel mai bun scor din partea publicului la IQ Digital Summit Oradea.
2. DESPRE SECRETUL FERICIRII ȘI MANIPULARE BUNĂ: CUM SĂ FII OPTIMIST MAI MEREU
La Craiova, David JP Phillips a cucerit publicul din sală cu sfaturile sale avizate. O lecție dură de viață care a fost transformată apoi într-un business profitabil.
🚩 Nu ești încă membru în comunitatea IQ DIGITAL?
Alătură-te acum!
3. CUM SĂ NAVIGHEZI ÎN APE TULBURI ȘI ÎN INCERTITUDINE?
Despre subiectul incertitudinii ne-a vorbit celebra antropoloagă digitală Rahaf Harfoush.
Ea a vorbit la IQ DIGITAL Summit Craiova despre cum putem face ordine în aparentul “haos” generat de explozia atâtor tehnologii care au ajuns la maturitat, aproape simultan.
4. CUM SĂ NE PREGĂTIM PENTRU REVOLUȚIA A.I.?
Sunt mai multe prezentări în direcția aceasta.
Vă recomandăm mai întâi trainingul susținut de Cassie Kozyrkov, specialistă de top în domeniul inteligenței artificiale (A.I.) și al inteligenței decizionale.
Puteți continua, apoi, cu dialogul purtat pe scena IQ Digital Summit Timișoara cu autorul de cărți si futurologul sud-african John Sanei.
5. DESPRE ANTIFRAGILITATE ȘI REZILIENȚĂ
“Vremurile dure nasc lideri puternici, vremurile bune aduc lideri slabi”, se spune.
Consultantul Cosmin Alexandru, liderul companiei Teamology, a susținut la Cluj o prezentare foarte apreciată de public.
Tema: antifragilitatea – noțiune “brevetată” de Nassim Nicholas Taleb.
Sau, cum se spune în popor, “ce nu ne omoară, ne întărește“. Descoperiți, așadar, “avantajele dezavantajelor” generate de situațiile de criză.
6. NU PREA MAI AI POFTĂ DE ANTREPRENORIAT?
Vezi prezentarea antreprenorului tech în serie Radu Georgescu de la IQ DIGITAL Summit Iași și, cu siguranță, îți va trece starea “meh“..
7. O DOZĂ DE OPTIMISM “INCURABIL“
“Cu toții avem un plan, până când îți iei un pumn în gură” – e unul dintre citatele preferate ale antreprenorului de origine română George T. Haber
El ne-a oferit, pe scena IQ DIGITAL Summit Oradea, o adevărată lecție de optimism și de mind-set constructiv: o moștenire primită de la mama sa, supraviețuitoare a Holocaustului.
Deci vrei să vezi cum gândește un antreprenor în serie care, la 70 de ani, tocmai a lansat un nou startup, poți afla (și împrumuta) rețeta din dialogul de mai jos, pe care invitatul nostru l-a purtat cu fondatorul Upgrade 100, Dragoș Stanca.
Sperăm să găsești recomandările noastre utile pentru un 2025 productiv!
🚩 Nu ești încă membru în comunitatea IQ DIGITAL?
Alătură-te acum!
Seria IQ DIGITAL va continuă și în 2025!
Te invităm să te alături comunității noastre via email și să afli noutăți imediat după ce le publicăm: fie că e vorba despre materiale și video-uri noi, despre anunțarea următorului oraș în care vom ajunge cu turneul IQ DIGITAL sau cine sunt speakerii care ni se vor alătura în viitor!
ℹ️ CE ESTE IQ DIGITAL?
Un concept hybrid media gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – Inovație BCR.
— Detalii, aici.
Proiectul educațional cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV.
Scopul? Sprijinim procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România.
| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner.
| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România.
| Parteneri regionali: The European Digital Innovation Hub in Tra
Comentează