Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Cunoscutul antreprenor român Adrian DRAGOMIR va susține la IQ DIGITAL Summit un training dedicat celor interesați de transformările radicale pe care le aduce inteligența artificială.

Următorul eveniment din cadrul turneului care a pornit din București și a continuat la Iași, Brașov și Cluj, va avea loc pe 5 octombrie, la Teatrul și Opera din Timișoara.

>> Mai multe detalii despre ce am pregătit pentru noua ediție găsiți AICI.
Adrian Dragomir a participat și la prima ediție – fără public – a IQ DIGITAL – realizată în platourile DIGI24 în anul 2021 | FOTO: Andrei Zafiu

Adrian va urca pe aceeași scenă cu doi dintre cei mai așteptați speakeri la acest eveniment: Bruce DAISLEY, autorul „Fortitude”, cea mai bună carte de business de anul trecut, din perspectiva Financial Times, John SANEI, un redutabil autor de cărți si “strateg al viitorului” sau Richard MULHOLLAND, omul care îi învață pe liderii globali cum să comunice clar cu publicul și clienții.

AGENDApublicată aici – cuprinde însă și multe alte nume foarte interesante.

Summitul de la Timișoara, parte din proiectul IQ DIGITAL, e un concept Upgrade 100 și George – BCR. Partener de tehnologie: VODAFONE

🚩 GRĂBEȘTE-TE! ULTIMELE LOCURI se pot rezerva GRATUIT aici - în limita capacității sălii

EDUCAȚIE, CONSULTANȚĂ ȘI UN FOND DE 2 MILIOANE DE EURO

Antreprenor cu o biografie inedită (a fost campion la poker profesionist), Adrian Dragomir a devenit cunoscut în lumea de business în ultimii 10 ani, perioadă în care a ajutat zeci de mii de companii din România să se familiarizeze cu conceptul de business intelligence – via Termene.ro.

(Între noi fie vorba, platforma a realizat, practic, un serviciu pe care, într-o Românie digitalizată, corect ar fi trebuit să îl ofere Statul).

Cum afacerea pe care a fondat-o funcționează azi și fără implicarea sa, Adrian se dedică unui nou proiect: StartAI.ro

E o inițiativă complexă de educație, finanțare și consultanță, destinată companiilor interesate de explozia A.I. și de riscurile pe care și le asumă cei care ignoră ori subestimează impactul acestui nou mare val de transformare radicală a afacerilor.

Proiectul vizează inclusiv crearea unui fond de investiții – în valoare de circa 2 milioane de euro – care va finanța companiile cu potențial de creștere, pe bază de A.I.. Astfel, Adrian va face investiții alături de alți oameni de business din domeniul tehnologiei.

În definitiv, ce riscă antreprenorii, mai ales proprietarii de IMM-uri, care întorc spatele fenomenului despre care se vorbește neîncetat din 30 noiembrie 2022 – când OpenAI lansa ChatGPT?

#Paranteză + #Reminder: asta a fost doar acum 10 luni! 🙂

E un risc existențial: cei care ignoră fenomenul vor ieși de pe piață într-un orizont de 3-5 ani. Lumea, așa cum o știam, a dispărut: suntem la începutul unei noi ere!

Adrian Dragomir, Termene.ro & StartAI.ro

Adrian Dragomir (41 de ani) a început împreună cu un asociat Termene.ro, la Ploiești, în urmă cu aproape un deceniu

Am și eu limitele mele

În spatele desprinderii de operațiunile Termene.ro și al numirii unei noi echipe de management din rândul oamenilor care au crescut firma, stă efortul de învățare uriaș pe care îl presupune universul A.I..

Am și eu limitele mele”- explică Adrian, cu autoironie, pentru IQ DIGITAL decizia de a se concentra doar pe noul său proiect.

Pe scena IQ DIGITAL Summit Timișoara, Adrian Dragomir va susține un training live în care va explica, pas cu pas, ce presupune implementarea inteligenței artificiale în departamentele unei companii.

Experiența dobândită de-a lungul timpului în digitalizare a fost întregită chiar în cursul acestui an cu A.I.

Vara aceasta, Adrian Dragomir și echipa sa au susținut, pe litoral, seria “Valurile A.I.” – o sesiune constând în 24 de episoade transmise live, online, dedicată educației în domeniul A.I.

Multe dintre lucrurile învățate în această serie vor fi sintetizate și în prezentarea de la IQ DIGITAL SUMMIT TIMIȘOARA.

ULTIMELE LOCURI DISPONIBILE SUNT AICI

ELEV LA LICEUL MILITAR ȘI JUCĂTOR DE POKER LA MACAO

Cronologic vorbind, povestea de viață a expertului propus de IQ DIGITAL pentru ediția de la TIMIȘOARA are câteva detalii interesante.

A absolvit Liceul Militar din Breaza și a fost jucător profesionist de poker – chiar s-a mutat la Macao, când regiunea cu regim special din China devenea capitala mondială a jocurilor de noroc, după cum declara cu ceva timp în urmă și pentru Newmoney.

Poate principala lecție pe care a învățat-o din poker e că trebuie să te concentrezi să iei decizii bune, fără să fii preocupat de efectele acestora pe termen scurt,

— explică Adrian Dragomir pentru iqdigital.ro

În 2014, anul în care a fost fondat Termene, a pornit la drum cu cel puțin două prezumții greșite.

  1. Prima era că viitorii clienți vor plăti online, cu cardul, nefiind necesară o echipă de vânzări.
  2. A doua e că partenerii de business vor dori o simplă monitorizare a dosarelor din instanță.

Dintr-un interviu publicat de Business Magazin aflăm că ideea inițială i-a generat doar 4% din veniturile pe 2021.

În 2022, Termene a avut o cifră de afaceri de circa 2 milioane de euro, în creștere cu 60% față de anul anterior. Și asta e ușor de verificat, chiar pe… Termene.ro

Ce face, de fapt, Termene.ro: Pe scurt, e o platformă de business intelligence care creează profiluri de companii, împachetând cu ajutorul inteligenței artificiale informații din circa 15-20 de surse publice, precum Ministerul Finanțelor sau Registrul Comerțului. Clienții platformei pot înțelege repede punctele slabe ale unui partener actual sau viitor. 

„Din perspectiva mea, în anii următori, vom trăi cea mai dramatică, complexă și tulburătoare schimbare pe care umanitatea și fiecare dintre noi le-am trăit până acum.”

— crede Adrian Dragomir, co-fondator Termene.ro

Poate o și mai bună înțelegere a Termene.ro putem dobândi dacă  vom citi analizele economice rezultate din imensul set de date pe care platforma le analizează și interpretează, cu ajutorul inteligenței artificiale.

☑️ La începutul lui 2023, Termene.ro a preluat principalul competitor, Confidas, o platformă de verificare  a clienților rău-platnici, parte dintr-un plan de extindere amplu, pentru care au fost alocate investiții de 5 milioane de euro, informează Ziarul Financiar. La momentul tranzacției, Termene adăuga 20.000 de clienți celor 130.000 deja existenți în platformă.

În ceea ce privește mersul economiei locale în ansamblu, Adrian crede că e nedrept ca efortul de a echilibra bugetul României să fie trecut exclusiv în sarcina antreprenorilor.

Cu certitudine, anunțatele modificări fiscale ar fi fost altfel privite dacă erau însoțite și de o ajustare a aparatului bugetar, a concluzionat el pentru IQ DIGITAL.

În 2022, pe fondul inflației mari, veniturile totale ale companiilor din România au atins valoarea record de aproape 2.4 miliarde de lei.

Tot anul trecut, profiturile cumulate au spart plafonul de 200 de milioane de lei: o creștere de 50%

Analiză TERMENE.RO

Pentru mai multe insights despre piață și cum implementezi A.I. în business-ul tău, trece în calendar ziua de joi, 5 octombrie.

Îl veți putea asculta LIVE pe Adrian Dragomir, pe scena IQ DIGITAL Summit Timișoara – alături de mulți alți speakeri valoroși (o parte din ei, sunt prezentați mai jos) din cadrul formatului realizat de UPGRADE 100 în parteneriat cu GEORGE – BCR și VODAFONE România.

IQ Digital Summit ajunge la Timișoara | Rezervă-ți un loc AICI

Alături de lideri din tehnologie români si străini, agenda IQ DIGITAL cuprinde momente cu mari companii tech dar și IMM-uri, startupuri din regiunea de vest și investitori – la care se adaugă autorități publice și personalități din zona academică.

AGENDA publicată pe site-ul oficial IQDIGITAL.RO/Timisoara prefigurează o zi intensă.

Fie că poți ajunge la summit, fie că nu - te așteptăm în comunitatea IQ DIGITAL - susținută pe GEORGE - inovație BCR și VODAFONE -> abonare la newsletter, aici.

CE E IQ DIGITAL?

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – inovație BCR.

  • Proiectul educațional tip hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România. 

| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner

| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România

Carmen Codrean

View all posts