Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Cea mai mare investiție într-un centru de date privat “Made in Romania” – capabil să ofere capacități de nivel supercomputing – a fost realizată lângă Craiova de către o companie fondată de Cosmin Georgescu.

Este singurul centru de date din lume care are și scut antirachetă – a glumit antreprenorul tech, făcând referire la “vecinii” săi de la Deveselu.

E vorba despre prima și singura facilitate de o asemenea dimensiune și complexitate din această parte a Europei: ClusterPower, un veritabil “A.I. Factory” (după cum explică fondatorul).

Dragos Stanca – Upgrade 100 în dialog cu Radu Georgescu – ClusterPower / Fotografii de: Mihnea Ratte

Liderul tech român – pe care l-am adus în lumina reflectoarelor pe scena IQ DIGITAL Summit Craiova – pare genul de “geek” care tace și face. 

Din acest motiv, curajosul său proiect, care e de ordin strategic pentru România, e mai cunoscut în străinătate decât în țară.

Alături de partenerul de producție George – BCR și de partenerul tech, Vodafone, echipa Upgrade 100 a decis să corecteze acest lucru și să informeze comunitatea pe care a construit-o în jurul proiectului IQ DIGITAL cu privire la această inițiativă remarcabilă.

⚡️ RESURSE SUPLIMENTARE. Puteți descoperi mai multe despre antreprenorul Cosmin Georgescu, despre viziunea Cluster Power și principalele date tehnice din acest material exclusiv – care conține și versiunea podcast a dialogului pe care liderul din spatele proiectului l-a purtat recent, la Radio Guerrilla, cu fondatorul Upgrade 100, Dragoș Stanca.

La IQ DIGITAL Summit din Craiova, dialogul a continuat.

Pentru început, publicul a putut afla din materiale video care este viziunea lui Cosmin Georgescu, iar, la finalul discuției, s-a conturat clar și prezentul.

Dialogul dintre cei doi antreprenori a evidențiat câteva idei – vă invităm să descoperiți și altele, din materialul video integral.

Într-o piață globală, doar blazarea poate să mai stea în calea unor proiecte cu ambiții globale, și asta fiindcă localizarea este tot mai puțin importantă (câtă vreme vorbim despre o țară sigură și stabilă, cum este România, din fericire);

Cât de important este să dispui de propria infrastructură tech – cu alte cuvinte, de “autostrăzi” digitale, gata să susțină dezvoltarea accelerată asistată de A.I.

▶️ Invitatul IQ DIGITAL explică:

“Să refuzi astăzi să investești în asta și să speri într-un viitor mai bun e ca și cum ai crede că e mai eficient să alergi decât să folosești o mașină puternică.” 

Cosmin Georgescu fondator si CEO, ClusterPower

ClusterPower este unul dintre partenerii de bază ai Nvidia în regiunea noastră, iar noile capabilități aduse de companie și folosirea corectă a Omniverse (un tool prin care se poate simula, la propriu, viitorul – detalii, aici) pot face diferența între mari proiecte de succes și eșecurile provocate de asumarea unor riscuri evitabile.

▶️ Iată cum explică Georgescu acest fenomen, pe scurt:

O altă idee importantă din dialog se referă la resursele financiare existente și la rolul statului român și al Uniunii Europene în parteneriatele strategice public-privat. Cosmin Georgescu este optimist: el spune că se fac progrese semnificative și, cel mai important, acestea sunt susținute corect din punct de vedere financiar.

Expertul crede că nu suntem departe de momentul în care exploziei A.I. i se va adăuga dezvoltarea asistată de computerele cuantice (care promit viteze de procesare de sute de milioane de ori mai mari decât calculatoarele binare existente acum).

România va juca un rol în acest proces, este deja parte din proiecte semnificative de quantum computing

Cosmin Georgescu – ClusterPower

▶️ În finalul dialogului, a existat și un mesaj în limba engleză adresat comunității globale. Despre ce a fost vorba, în acest scurt fragment:

VĂ INVITĂM SĂ URMĂRIȚI MATERIALUL COMPLET. Prin click pe minut ajungeți direct la subiectele de interes!

⏯️ 00:20 CARE E VIZIUNEA CLUSTER POWER?

⏯️ 04:40 CINE E COSMIN GEORGESCU?

⏯️ 07:55 IMPORTANȚA INFRASTRUCTURII TECH PENTRU ROM NIA

⏯️ 09:40 CE ÎNSEAMNĂ CLUSTER POWER PENTRU CRAIOVA?

⏯️ 13:25 CUM SE POATE “SIMULA” VIITORUL?

⏯️ 15:50 CUM AJUTĂ STATUL ȘI UNIUNEA EUROPEANĂ DIGITALIZAREA?

⏯️ 17:30 ÎN ANTREPRENORIATUL TECH… PROIECTELE NU SE TERMINĂ NICIODATĂ

⏯️ 20:00 CÂT DEPARTE SUNTEM DE COMPUTERELE QUANTICE?

⏯️ 22:22 🇺🇸 WHAT DOES THE WORLD NEED TO KNOW ABOUT CLUSTER POWER?

⏯️ 23:22 🇺🇸 CLUSTER POWER: REALITY vs. VISION

Conceptul IQ DIGITAL e gândit de echipa Upgrade 100 și George – inovație BCR.

  • Proiectul educațional tip hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România. 

| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner odată cu ediția de la Brașov.

| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România

Dragos Stanca

View all posts

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *