Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Nu există performanță reală în business fără împlinire pe plan personal.

Există însă un secret al fericirii? David JP Phillips crede că da.

După o luptă de 17 ani cu o depresie din care a reușit să iasă gradual în 18 luni, cunoscutul coach și speaker suedez a mers mai departe: a construit o carieră și a scris un bestseller despre “știința manipulării emoțiilor“.

David JP Phillips pe scena IQ Digital Summit Craiova / Foto: Mihnea Ratte și Cosmin Kleiner

David a împărtășit câteva dintre învățămintele la care a ajuns în cea mai apreciată prezentare – conform votului publicului – de la IQ DIGITAL Summit Craiova.

În cea mai apreciată prezentare de la IQ DIGITAL Summit Craiova, David a împărtășit câteva dintre învățămintele la care a ajuns. 

Iată mai jos principalele idei prezentate în cadrul evenimentului organizat la Craiova de Upgrade 100 și George – inovație BCR, cu sprijinul partenerului tech Vodafone și a celui local, Universitatea din Craiova.

  • Atenție, prezentarea video integrală va fi disponibilă online doar pentru o scurtă perioadă!

Neîmplinirea, o adevărată “pandemie”

Conform unui studiu Gallup din anul 2022, 1 din 4 adulți, la nivel global, declară că trăiesc cu un grad ridicat de:

  • preocupare (41%),
  • stres (40%) și
  • tristețe (27%).

A câștiga în viață se reduce, de fapt, la oportunitatea de a te simți bine.

David JP Phillips – pe scena IQ DIgital Summit Craiova

⚠️ Nefericirea pare să fie cauzată, în principal, de un proces asupra căruia toți deținem controlul: gândirea exagerată (overthinking-ul) este cel mai puternic generator de stres, anxietate și blocaj mental.

În două sesiuni – una dedicată studenților Universității din Craiova, cealaltă publicului IQ DIGITAL Summit din sala Teatrului Național “Marin Sorescu”, David a explicat cum putem “controla” fericirea, dar și cum ne putem auto-sabota sănătatea emoțională prin limbaj, gesturi și prin interacțiunile pe care le avem. 

📌 David JP Phillips are o experiență de peste 20 de ani în public speaking, iar TED Talk-urile sale au strâns peste 11 milioane de vizualizări. Este autor de bestseller și a studiat peste 5.000 de autori pentru a-și perfecționa tehnica de comunicare

Mai multe detalii, aici

Ce alegi: Cocktailul îngerului sau al demonului?

Cu toții am servit “cocktailul demonului” – un amestec de cortizol și adrenalină, care ne-a crescut nivelul de stres, panică sau tristețe.

În aceeași măsură, am avut parte și de cocktailul îngerului – în care se mixează o serie de neuro-substanțe precum dopamina, serotonina, oxitocina și endorfină, cu doar puțin cortizol.

VREI SĂ APROFUNDEZI SUBIECTUL? Ai aici un super-discount oferit de David pentru cursul “High on Life Mastery”: doar 139 EURO vs. prețul de pe site de 997 EURO

Cum ne afectează aceste două cocktailuri deciziile, sau performanța la job, sau poate relațiile cu familia?

David explică în ce măsură aceste componente chimice ne influențează, și argumentează că putem identifica și manipula gradul în care creierul nostru poate elibera aceste substanțe.

Studii efectuate cu medici care au fost expuși la informații pozitive arată că diagnosticele lor au fost cu 19% mai exacte decât ale medicilor expuși la informații negative. Nu ai alege să te consulte un asemenea doctor? 

David JP Phillips – autor “High on Life”

În prezentarea sa de 45 de minute, expertul suedez a reușit să jongleze cu emoțiile publicului, deconspirând cum se poate trece de la o concentrație ridicată de oxitocină, la una dominată de dopamină sau de endorfine

Calitatea emoțiilor tale definește calitatea deciziilor tale, ceea ce definește calitatea vieții tale. Totul începe prin a învăța cum să îți controlezi emoțiile.

David JP Phillips pe scena IQ Digital Summit Craiova

Cele 110 semnale subconștiente pe care le transmitem în timpul vorbirii (publice sau nu) devin super-puteri pe care le putem amplifica pentru a fi mai buni, mai convingători, mai empatici. 

👉🏻 HACKS: Comunică atent cu tine însuți când ești înaintea unui moment important, urmărind să-ți crești nivelul de testosteron din corp:

  • caută o postură de putere: de exemplu, cu mâinile în șold, bărbia ridicată, pieptul în față.
  • privește-te în oglindă timp de 2 minute, inducând încredere în sine
  • sari pe loc timp de 2 minute, exact cum fac sportivii înainte să intre pe teren.

Autorul “High on Life” explicând cum putem să ne “jucăm” cu cocktailul emoțiilor

Pe scurt, dopamina face parte din grupul hormonilor fericirii. O identifici când apare nerăbdarea, entuziasmul, anticiparea recompensei.

Locul ei este în spatele concentrării, motivației, creativității și dorinței. Când scapă de sub control, generează o cădere emoțională.

⚠️ Alertă de dopamină rapidă! Shopping-ul, binge-watching-ul, social media, consumul de dulce (dar și de alcool, droguri) duce la un roller coaster al fericirii și, inevitabil, la dependență:

Dacă ți-am trezit curiozitatea despre cum poți auto-produce dopamină sănătoasă, urmărește prezentarea lui David JP Phillips.

Spreakerul suedez prezent la Craiova a prezentat o serie de “hacks” pe care oricine le poate pune în practică pentru a produce “slow dopamine”: de la ce muzică să asculți până la interacțiunea cu cei din jur.

Creierul salvează energie prin natura lui: 96% dintre oameni aleg să folosească scările rulante, dacă au de ales.

David JP Phillips

Oxitocina e hormonul iubirii și al atașamentului. Este asociată cu relaxarea, încrederea, stabilitatea și echilibrul psihic. Sinteza de oxitocină (producția internă) reduce nivelul de stres si anxietate. Un nivel bun de oxitocină te face mai empatic, mai tandru, mai abordabil.

VREI SĂ APROFUNDEZI? Ai 85% discount pentru cursul “High on Life Mastery”

EXCLUSIV PENTRU IQ DIGITAL

E puțin cunoscut faptul că endorfinele sunt înrudite cu morfina – ambele fiind analgezice.

Endorfinele sunt eliberate de corp ca răspuns la durere ori stres și ajută în a te face să te simți mai sociabil, mai pozitiv, mai deschis.

David a provocat râsete, emoție și multe aplauze la scenă deschisă: momentul său s-a situat, de altfel, pe primul loc în topul preferințelor craiovenilor: 78.7% au apreciat prestația sa ca fiind “excepțională” + “peste așteptări”.

Un alt segment relevant a fost reprezentat de sesiunea de întrebări din public – preluate și adresate de Smaranda Heroiu, director executiv Upgrade 100.

Smaranda adresându-i lui David întrebările din public

Iată câteva idei:

  • Asumă-ți responsabilitatea sentimentelor tale.
  • Viața înseamnă un echilibru de contrast: zilele proaste sunt grozave pentru a face diferența și a aprecia zilele bune.
  • Nu există emoții bune și rele: doar percepția noastră e ok sau nu.

Cum să începi ziua în forță?

  • Ascultă muzică animată, ritmată, upbeat.
  • Nu deschide telefonul.
  • Petrece 2 minute pentru a fi recunoscător – gândește-te la tot ceea ce ai.
  • Timp de 1 minut fă un exercițiu de entuziasm – bucură-te la gândul că vei face ceva grozav.
  • Fă un duș rece. La propriu!

Adevărata fericire izvorăște dintr-un trai autentic, conștient și din conexiunile cu sens.

David JP Phillips

👋🏻 Pentru abonații newsletterului IQ Digital și pentru cei care fac parte din comunitatea noastră de pe Whatsapp: întrebările și răspunsurile care nu au fost adresate pe scenă au fost distribuite direct spre voi.

IMPORTANT! Materialul video în format integral va fi disponibil online pentru scurt timp: dacă ești interesat/ă, nu amâna vizionarea!

⏩️ 02:24 / CARE E SCOPUL VIEȚII?

⏩️ 03:05 / COCKTAILUL DIAVOLULUI, COCKTAILUL INGERULUI

⏩️ 05:28 / EXPERIMENTUL FERICIRII

⏩️ 06:13 / PSIHOLOGIA POZITIVĂ ȘI NEGATIVĂ

⏩️ 08:02 / EMOȚIILE DICTEAZĂ DECIZIILE

⏩️ 09:31 / 100 DE TEHNICI NLP

⏩️ 12:27 / CUM VORBEȘTI CU TINE ÎNSUȚI?

⏩️ 13:19 / DOPAMINA – EFECTE, SECRETE, HACK-URI

⏩️ 15:29 / LA CE FOLOSEȘTE DOPAMINA?

⏩️ 19:52 / CUM CREȘTI NIVELUL DE DOPAMINĂ?

⏩️ 26:22 / OXITOCINA – HORMONUL IUBIRII. TIPS AND TRICKS

⏩️ 31:40 / ENDORFINELE. CUM SĂ FII MAI BUN ÎNTR-UN MINUT?

⏩️ 35:51 / ZÂMBETUL ADEVĂRULUI

⏩️ 37:00 / POVESTEA DEPRESIEI PERSONALE

⏩️ 39:53 / FERICIREA E O ALEGERE

⏩️ 40:53 / SESIUNE Q&A MODERATĂ DE SMARANDA HEROIU

>>> Newsletter: ABONARE, AICI  

>>> Comunitatea Whatsapp: AICI 

>>> Abonare la Canalul YOUTUBE: AICI

IQ DIGITAL e un concept gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – inovație BCR.

  • Proiectul educațional hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică șicomunitățile locale din România. 

| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner.

| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România.

Smaranda Heroiu

Executive Director, UPGRADE 100

Multi disciplinary connector, with expertise in business administration & event management. Researcher in digital anthropology.

View all posts

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *