Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Sergiu Manea

CEO
BCR România
Despre expert

Sergiu Manea este CEO-ul Băncii Comerciale Române (BCR), cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private și a băncilor de locuinţe.

Sergiu a devenit CEO-ul BCR în octombrie 2015. Sub conducerea lui, BCR a intrat într-un proces de transformare, marcat de o nouă etapă importantă, prin lansarea lui George, prima platformă de banking inteligent din România. În mandatul lui Sergiu, BCR s-a poziționat ca un promotor al creării de prosperitate prin educație, prin înființarea celui mai mare program de educație financiară din România, Școala de Bani, precum și a platformei de educație antreprenorială BCR Școala de Business. 

Sergiu Manea a absolvit Academia de Studii Economice Bucureşti în anul 1995, iar ulterior a obţinut Masteratul în Finanţe la DOFIN Bucureşti. Și-a început cariera printr-o serie de poziţii deţinute în cadrul unor instituţii financiare de top, precum BRD, ING Bank România, Citibank România şi Bank Austria Creditanstalt. 

Începând cu anul 2000, a îndeplinit mai multe roluri în domeniul Pieţelor Financiare la ABN AMRO Bucureşti şi Londra, iar între 2005 şi 2010 a ocupat poziția de Managing Director, Head of EEMEA Markets, Unicredit Markets & Investment Banking la Bank Austria. Sergiu a fost apoi Managing Partner al Ithuba Capital, o companie de consultaţă pentru investiţii private cu sediul în Viena, Austria, după care s-a alăturat BCR, unde a deținut funcția de Vicepreşedinte Executiv Trezorerie, Pieţe de capital&Group Large Corporates.

Articolele acestui expert