Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Seria IQ DIGITAL Summit continuă la Craiova.

În 28 martie, Teatrul Național „Marin Sorescu” va fi locul unde speakeri internaționali se vor întâlni cu experți români, cu antreprenori tech și cu reprezentanți ai comunității de business din sudul României.

Iată AGENDA IQ DIGITAL Summit Craiova.

Ca de obicei, partenerii GEORGE – BCR (co-producător) și VODAFONE (partener tech) fac posibilă participarea doar pe baza unei aplicații online (nu contra cost)

  • Dragoș Stanca – fondatorul Upgrade 100 și co-organizator – explică în sub 2 minute ce am pregătit – dar textul de mai jos oferă mult mai multe informații utile.

Partener local pentru această ediție este UNIVERSITATEA din CRAIOVA.

Un film despre turneul național IQ DIGITAL este aici.

Iată, mai jos, detalii și resurse suplimentare despre cei pe care îi veți cunoaște în 28 martie la Craiova:

Cine e David JP Phillips – Mr. Death by PowerPoint?

Suedezul David J.P. Phillips vine la Craiova cu o experiență de peste 20 de ani în public speaking.

A strâns peste 10 milioane de vizualizări pe Youtube, după un TED Talk care a revoluționat modul de utilizare a unei prezentări.

De-a lungul timpului, Phillips a militat pentru simplitatea prezentărilor și a dovedit că povestea din spatele slide-urilor este cheia către inimile și mințile publicului.

Expertiza lui Phillips le-a fost deja împărtășită angajaților din numeroase companii de renume – precum Oracle, Google sau Microsoft.

David a scris și o carte de succes, tradusă în mai multe limbi. Titlul în limba engleză: “High on Life“.

În carte este vorba despre modul în care, pentru a ne atinge obiectivele, putem să ne “administrăm” relația cu substanțele generate în mod natural de corpul nostru. 

Iată și un clip educativ dar amuzant, în care David explică această preocupare:

Rahaf HARFOUSH. De la campania lui Barack Obama la inamic declarat al muncii ineficiente

Rahaf Harfoush e una dintre cele mai importante voci din lumea antropologiei digitale și analizează continuu cum se raportează societatea la creativitate și la viitorul muncii. 

FORMULARUL DE ÎNSCRIERI LA IQ DIGITAL SUMMIT CRAIOVA ESTE AICI

Este autoare a trei cărți care au devenit best-seller-uri.

Rahaf a devenit foarte cunoscută după publicarea cărții “Yes We Did: An Insider’s Look at How Social Media Built the Obama Brand”.

În acest volum, ea își povestește experiența de membră a echipei care a contribuit la succesul electoral al lui Barack Obama – primul politician care a utilizat Internetul ca o componentă de bază din mixul său de comunicare (în 2008-2009).

Harfoush e, de asemenea, co-autoare a cărții “The Decoded Company: Know Your Talent Better Than You Know Your Customers”, unde studiază utilizarea datelor pentru a-i înțelege pe angajații din companie. 

Cea mai recentă carte a ei este “Hustle & Float”, o lucrare care vine cu o ofertă aparent irezistibilă: “Fă mai mult. Muncește mai puțin”.

Cum e posibil? Cartea explorează forțele care stau la baza culturii obsedate de productivitate și arată cum să-ți îmbunătățești performanța fără a-ți sacrifica sănătatea.

Iat-o vorbind despre burnout, într-o serie realizată de TED:

Rahaf e și colecționar de artă. Nu orice artă, ci inclusiv artă digitală – fiind încrezătoare în viitorul NFT-urilor.

Emi GAL, românul care a creat EZRA, un startup care detectează timpuriu cancerul cu ajutorul A.I.

Ezra este un start-up printre ai cărui fondatori se află românul Emi Gal, acum cetățean american.

În esență, Ezra folosește Inteligența Artificială și imagistică medicală avansată pentru a detecta cancerul într-o etapă cât mai incipientă. 

  • Povestea lui, pe larg, este AICI.

Recent, Emi a făcut un anunț important: o nouă investiție de 21 de milioane de dolari pentru ca un produs de 500$ care face RMN complet în 15 minute să devină o realitate palpabilă. 

Iată-l aici, vorbind despre cum s-a născut ideea EZRA si despre viziunea companiei:

Cei care cunosc istoria recentă a dezvoltării tehnologiei din România își amintesc că Emi GAL era prezent în presa anilor 2000 ca un exemplu de antreprenor precoce al industriei tech locale.

ACUM 22 DE ANI. Emi Gal, pe coperta revistei FORBES România, în ianuarie 2002

Predicția s-a dovedit corectă: tânârul antreprenor a reusit să vândă tehnologia de publicitate video pe care o dezvoltase sub brandul Brainient companiei TeAds, în 2016.

La Craiova, el va împărtăși publicului din experiența sa de business și de viață. 

Ilie PANĂ: două afaceri cu producție proprie, un antreprenor neconvențional

Pe afișul IQ DIGITAL Summit de la Craiova se va regăsi, desigur, și un antreprenor local care, ajutat de mult curaj în comunicare, s-a remarcat în rețelele sociale și a reușit (și datorită acestei abordări neconvenționale) să ridice două business-uri de producție și retail.

Ce înseamnă însă o comunicare neconvențională? Iată doar un exemplu, recent:

@iliepanaofficial

Cum? Ce? Așa ceva… revoluție în România!!! Am creat cutiuța cu 10 dresuri pentru frumoasele picioare ale Româncelor. 😍🇷🇴 Ia-le de aici: https://laboratoruldesosete.ro/product/cutiuta-cu-dresuri/ Ne-am dorit să facem viața Româncelor mai ușoară. De aceea, am gândit pentru ele o cutiuță cu dresuri esențiale, de mare calitate, în așa fel încât să nu mai piardă timp căutând dresuri unul câte unul prin magazine, să nu se mai frustreze când au ghinionul să nimerească un dres de slabă calitate, să se bucure la un preț corect de elemente care se regăsesc numai la produsele super premium, precum clin de bumbac, cusături plate, tricot rezistent, lipsa micilor defecte, manșetă lată. A durat mult pentru că am testat multe fabrici atât din România, cât și din străinătate, până să găsim sursa pentru dresurile perfecte la prețuri corecte. CUTIUȚA CU CELE 10 DRESURI ESENȚIALE 2 x ciorapi cu chilot 20 DEN culoarea pielii 2 x ciorapi cu chilot 20 DEN negri (85% poliamidă 15% elastan) 2 x ciorapi cu chilot 40 DEN culoarea pielii 2 x ciorapi cu chilot 40 DEN negri (88% poliamidă 12% elastan) 1 x ciorapi modelatori pushup 40 DEN culoarea pielii 1 x ciorapi modelatori pushup 40 DEN negri (90% poliamidă 10% elastan acoperit) Doar cusături plate, să nu mai ai șanțuri în piele Clin de bumbac, știi tu pentru ce Cu chilot, pentru un plus de susținere Tricot foarte rezistent, ca să te țină mai mult Fabricați în Italia, de maeștrii în arta Ciorapilor #foryou #fyp #foryourpage #foryoupage #fy #fyp #viral #romania #love #followme #antreprenor #afacere

♬ original sound – Ilie Pana

Și încă unul – aici -, care susține cel de-al doilea business în care e implicat: producția de detergenți.

După cum ne-a povestit chiar el:

Am luat decizia ‘nesăbuită’ de a crea o fabrică de la zero în România și fiecare zi care trece îmi arată că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în întreaga mea viață. Acum, în fiecare zi, lucrez împreună cu minunata echipă a Laboratorului de Șosete să ne îndeplinim misiunea, și anume să încălțăm toți românii cu șosetele perfecte, la prețuri corecte, iar apoi întreaga lume!

El nu s-a oprit, însă aici. După cum spune pentru IQDIGITAL.ro:

Tot ca urmare a Laboratorului de Șosete, am avut norocul să întâlnesc un minunat partener alături de care am creat brandul Farmacia de Detergent. Misiunea noastră cu Farmacia de Detergent este să îl transformăm în detergentul #1 al Românilor

Dincolo de abordarea neconvențională care i-a adus celebritatea, Ilie Pană e un antreprenor determinat – cu o filosofie solidă.

Vă invităm să îl cunoașteți mai bine pe Ilie PANĂ la IQ DIGITAL Summit din Craiova, unde va intra pe scenă în cadrul unui moment special.

ÎNSCRIERI – AICI

Curaj antreprenorial “Made în România” – cu ambiții globale: Cosmin GEORGESCU, ClusterPower

Antreprenorul tech prezentat în momentul special Tech Leaders Talks realizat pe scena IQ DIGITAL de fondatorul Upgrade 100 Dragoș STANCA îl va în această ediție în centrul atenției pe Cosmin GEORGESCU – foto.

Georgescu a creat, împreună cu echipele sale, chiar lângă Craiova, centrul de date ClusterPower – cu ambiția deja atinsă de-a intra în topul celor mai importante centre de stocare de date din lume și, cu siguranță, și-a câștigat deja poziționarea în avangarda industriei din regiune.

Găsiți aici un material special dedicat acestui moment din agenda IQ DIGITAL Summit.

Mai multe vom afla în 28 martie, chiar pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu”, mai ales din perspectiva liderului care a avut viziunea acestui proiect de infrastructură care se poate dovedi crucial în poziționarea strategică a României și a industriei tech din regiune, în următorii ani.

Exemple de antreprenoriat social, punți între mediul academic și administrația locală

Ca de obicei, IQ DIGITAL își continuă și misiunea de a construi punți între mediul de business matur, startup-uri tech, administrația publică locală și mediul academic. 

Acesta e motivul pentru care pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu” vom avea și antreprenori locali de succes, precum Adrian Cătălin Petrișor – Prima Medical sau Claudia Moga-Olaru – Romsir.

Profesorul Leonard Mănescu, Președintele Senatului Universității din Craiova, se regăsește de asemenea în agenda summit-ului, pentru a vedea cum mediul academic local poate contribui la creșterea economiei locale.

Momente speciale – prin care vom vedea cum tehnologia oferă un viitor mai bun – vor fi asigurate de invitate precum Diana Brătucu (foto), un director de școala gimnazială care demonstrează că poți avea spirit de antreprenor și când lucrezi la stat, și Camelia Crișan, care conduce programul Code Kids, care le asigură copiilor talentați din comunități rurale șansa de-a se dezvolta învățând programare.

Din partea co-producătorului IQ DIGITAL George de la BCR va fi prezent Ionuț Stanimir, cel care conduce campaniile de marketing și de comunicare ale băncii. El va vorbi despre cum o strategie corectă de brand, cu ajutorul tehnologiei, poate face o diferență esențială.

Din partea partenerului tech al seriei IQ DIGITAL vom asculta viziunea legată de o Românie mai bună prin tehnologie care va fi expusă de Alexandra Olaru, Director Legal & External Affairs al VODAFONE.

AGENDA – ÎN CURS DE ACTUALIZARE: AICI

Urmează să fie anunțați noi speakeri în curând – e momentul să vă asigurați un loc cât mai curând!

FORMULARUL DE ÎNSCRIERI: AICI

▶️ Pentru a afla primii cele mai noi detalii, abonați-vă la NEWSLETTERUL IQ DIGITAL!

CE ESTE IQ DIGITAL?

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – inovație BCR.

  • Proiectul educațional tip hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România. 

| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner odată cu ediția de la Brașov.

| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România.

Carmen Codrean

View all posts

Comentează

Your email address will not be published. Required fields are marked *