Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

John SANEI este unul dintre speakerii de top care vor fi prezent – update: în format virtual, live – pe scena IQ Digital Summit Timișoara – alături de mulți alți invitați români din business și administrație.

Acest evenimentul care a fost catalogat de public drept un succes în Iași, Brașov și Cluj, va avea loc în 5 octombrie – în clădirea Teatrului și Operei Naționale din oraș.

🚩 ATENȚIE! Locurile se pot rezerva gratuit aici numai în limita capacității sălii.

Sanei e cunoscut pentru ideile și strategiile de business cu aplicabilitate imediată pentru viitorul companiilor cu care lucrează – printre care se numără Oracle, CocaCola, Visa, Reuters, PwC, Visa etc.

Este autorul a 5 cărți traduse în mai multe limbi:

  • FORESIGHT. Prepare your perspective for the future you create.
  • WHO DO WE BECOME? Step boldly into our strange, new world.
  • FUTURENEXT. Reimagining our world and conquering uncertainty.
  • MAGNETIIZE. Stop the chase. Understand the change. Take control of you future.
  • WHAT’S YOUR MOONSHOT? Future-proof yourself and your business in the age of exponential disruption.

Ultimul titlu menționat, cu toate că a fost publicat primul, în 2017, merită poate ceva mai multă atenție aici (despre celelalte vom vorbi mai detaliat la summit).

Dintr-un scurt fragment audio de promovare a cărții pe Amazon, chiar în lectura lui John, aflăm că lucrarea e și un demers autobiografic.

Un demers prin care, printre altele, autorul sud-african încearcă să explice cum a reușit să se repună pe picioare după un eșec major cu care s-a confruntat când avea doar 30 de ani.

Milionar la 28 de ani, falimentar la 30

La doar 28 de ani John SANEI ajungea milionar, iar după doar doi ani, pierdea tot. E o poveste din care a învățat enorm, spune el.

Mai ales că, ironic, principala cauză a fost aceea că a ignorat… digitalizarea 🙂

A fost portretizat în nenumărate feluri, însă cea mai succintă dar și cuprinzătoare descriere a lui a fost făcută de Cal Fussman – cunoscut jurnalist și autor apreciat:

Sfârșitul lumii acesteia nu este “Judecata de Apoi”. E urcușul unui nou munte. Și, dacă gândești ca John Sanei, este un urcuș pe cinste!

Într-o descriere ceva mai formală, John SANEI este un speaker de talie globală, strateg de business, coach, antreprenor, fin observator al tendințelor de ultimă oră și, la rându-i, autor de succes.

În viața de zi cu zi, se împarte între Dubai și Cape Town (Africa de Sud fiind țara sa de origine).

Summitul de la Timișoara, parte din proiectul IQ DIGITAL, e un concept Upgrade 100 și George – BCR. Technology partner: VODAFONE

Cum ne pregătim copiii pentru viitor?

Cu o experiență de două decenii în business, speakerul sud african a ajutat un număr semnificativ de oameni să găsească o cale către succes pe ambele planuri – atât personal, cât și profesional.

Revoluția Industrială ne-a dăruit o gândire fantastică, însă într-un sistem liniar. (…) Pe măsură ce ne mutăm într-o lume a nuanțelor, se impune să gândim exponențial, non liniar.

— John Sanei, la CNBC Africa – VIDEO

De fapt, acesta este răspunsul pe care consultantul îl dă atunci când este întrebat cum ar trebui să ne pregătim copiii pentru viitorul care ne lovește puternic cu incertitudine.

💡DE ȘTIUT: John SANEI a devenit acum 6 ani primul alumni din Africa al Singularity University. Totodată, e partener asociat la "Institutul pentru Studiul Viitorului Copenhaga"

Abordarea potrivită pentru a croi o cale în lumea de mâine, în viziunea speakerului pe care îl veți putea cunoaște la Timișoara, în 5 octombrie, este descrisă detaliat în volumul pe care îl semnează: „FORESIGHT. Prepare your perspective for the future you create.”

eșec, iterație, revelație sau extindere?

John SANEI vine la IQ DIGITAL Summit Timișoara

Lui John îi displace profund termenul „eșec” și face constant eforturi de schimbare a unui limbaj care, prin el însuși, duce la blocaj.

Cele trei alternative pentru „eșec” sunt, din perspectiva sa:

  • ITERAȚIE
  • REVELAȚIE și
  • EXTINDERE

Subiectul e dezbătut, iar viziunea sa este explicată într-un podcast de pe platforma sud-africană 702co.za.

Prima „revelație” a avut-o în copilărie, fiind crescut fără tată, într-o lume plină de neajunsuri.

Îmi amintesc că mi-am promis să nu mai fiu niciodată sărac într-o așa măsură, încât cred că din această cauză am eșuat, mai târziu. Am avut un succes incredibil pe când aveam 20 de ani, ca apoi, la 30, să ajung în faliment.

John SANEI, autor și speaker internațional

Concret, John SANEI a ajuns milionar la 28 de ani după ce a investit în franciza de restaurante “Primi Patti” care, pe atunci, se bucura de mare succes.

Transformarea digitală a industriei în care activa, precum și schimbarea gusturilor consumatorilor au fost doi factori de care nu a ținut cont. Și asta i-a fost “fatal”, din punct de vedere business.

John, pe scena TEDx: Viața nu este un joc

Alte startupuri în care este implicat în calitate de partener sau manager sunt Grooma (o aplicație pentru nunți) și Tashas (o franciză de restaurante în Cape Town).

Întreabă corect și vei găsi răspunsurile

Discursul lui Sanei, în mai toate cărțile și intervențiile sale publice, nu ține doar de tehnologie, ci e din registrul filosofiei și al psihologiei.

Efectul cel mai important pe care îl obții după ce îi citești cărțile sau îi asculți prelegerile, este un nou mod de a vedea lucrurile, dar și de a pune întrebările corecte.

Mai multe poți afla chiar de la John Sanei: el face parte dintr-un line-up care, ca de obicei, combină expertiza globală cu cea regională și locală.

După Iași, Brașov și Cluj-Napoca, IQ Digital Summit ajunge la Timișoara în 5 octombrie 2023 | Rezervă loc AICI
📍Fie că poți ajunge la summitul de la Timișoara, fie că nu, te așteptăm în comunitatea IQ DIGITAL ---> abonare, aici.

Platforma educativă și de networking IQ DIGITAL – creată de echipa UPGRADE 100 alături de George – BCR și de partenerul de tehnologie Vodafone – va aduce în capitala Banatului, alături de lideri din tehnologie români si străini, mari companii tech dar și IMM-uri, startupuri din regiunea de vest și investitori – la care se adaugă autorități publice și personalități din zona academică.

AGENDA publicată pe site-ul oficial IQDIGITAL.RO/Timisoara prefigurează o zi intensă.

CE E IQ DIGITAL?

Conceptul IQ DIGITAL a fost gândit de echipa Upgrade 100 alături de George – inovație BCR.

  • Proiectul educațional tip hybrid media cuprinde evenimente, podcasts, newslettere, online publishing, video short & long form – și e difuzat online, dar și la radio și TV, cu scopul de a sprijini procesele de digitalizare cu care se confruntă sectorul IMM, administrația publică și comunitățile locale din România. 

| VODAFONE România s-a alăturat proiectului ca technology partner odată cu ediția de la Brașov.

| Secțiunea DIGITALINATION e dezvoltată și cu ajutorul Institutului ASPEN România

Marian Hurducas

Antreprenor, marketing & content strategist cu peste 15 ani de experiență, fost jurnalist. Co-realizator al show-ului de cultură digitală UPGRADE 100 Live – difuzat lunea de la 7 PM la Radio Guerrilla.

View all posts