Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Zoltán Somodi

Consilierul Ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării
Matrix Business Consulting
Despre expert

În prezent, Zoltán Somodi este consilierul ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, responsabil de politicile şi proiectele de digitalizare. De asemenea, el deţine firma de consultanţă Matrix Business Consulting,  companie care are ca scop dezvoltarea de proiecte finanţate din fonduri europene şi naţionale, pentru instituţii publice şi IMM-uri, în special în domeniul digitalizării. 

Înainte de actuala poziţie, între 2007-2008, Zoltán Somodi a ocupat funcţia de Secretar de Stat pentru Tehnologia Informaţiei, în cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei. 

Din această funcţie, a coordonat măsuri şi acţiuni necesare dezvoltării sectorului IT din Romania, sprijinind şi promovând strategii, politici şi proiecte,  cu scopul de a consolida Societatea Informațională din Romania. A gestionat programele de finanţare din domeniul IT pentru IMM-uri şi instituţii publice. De asemenea, a jucat un rol activ în promovarea oportunităţilor de investiții IT în România, în cadrul celor mai mari companii IT, asigurând, totodată, un permanent dialog cu organizaţii profesionale din domeniu.  

Până în 2007, Zoltán Somodi a fost Manager Operațional în proiectul “Economia bazată pe cunoaştere” din cadrul Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informației, responsabilitatea sa principală fiind să stabilească legătura între diferitele componente ale proiectului, precum: e-guvernare, e-business, e-learning.  S-a alăturat echipei din minister în februarie 2005 ca şi consilier personal al ministrului şi a fost implicat într-o serie de proiecte e-guvernare şi IT ale Guvernului României. A fost membru în echipa de coordonare pentru elaborarea strategiei de e-guvernare a României. 

Până în 2005, a lucrat ca asistent universitar în cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, domeniile sale principale fiind programarea calculatoarelor şi sisteme de operare. A fost implicat în numeroase  proiecte de cercetare axate pe sisteme de operare şi reţele de calculatoare. 

Zoltán Somodi a absolvit Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca în 2001, fiind licenţiat în Ingineria calculatoarelor. Şi-a completat studiile cu un curs post-universitar în domeniul Noii generații a sistemelor de calcul, în cadrul aceleiaşi universităţi.