Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Sabin Sărmaș

Președintele Comisiei TIC
Camera Deputaților, Parlamentul României
Despre expert

Pe parcursul carierei sale profesionale, Sabin Sărmas s-a implicat activ atât în organizații publice, cât și private, din sectorul digital, concentrându-se pe guvernarea societății informaționale și a cunoașterii. În prezent, deține poziția de membru al Parlamentului României și de Președinte al Comisiei IT&C din Camera Deputaților. În plus, a fost recent Președintele Conferinței Plenipotențiarilor din 2022 a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU), desfășurată în București.

Înainte de aceste funcții, a fost Președintele Autorității Naționale pentru Digitalizare, în perioada 2019-2021, unde a fost responsabil de coordonarea și implementarea politicilor, strategiilor și proiectelor naționale legate de tehnologia informației, comunicațiilor și digitalizarea serviciilor publice.

În plus față de experiența sa din sectorul public, Sărmaș a lucrat și în sectorul privat ca inginer de software și business developer pentru diferite companii din Cluj-Napoca. Prin aceste experiențe, a dobândit o înțelegere cuprinzătoare a provocărilor cu care se confruntă sectorul din perspectiva de multi-stakeholder.