Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Sabin Sărmaș

Deputat
Parlamentul României
Despre expert

Sabin Sărmaș și-a dezvoltat cariera profesională în organizații publice și private, mereu legate de sectorul digital și societatea informațională. În prezent este deputat în Parlamentul României, ocupând și poziția de președinte al Comisiei IT&C din Camera Deputaților în perioada 2020- 2024.

Sabin Sărmaș a fost Președintele Conferinței Plenipotențiarilor 2022 a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU), cel mai important eveniment din domeniul telecomunicațiilor.

Anterior acestor angajamente, a fost Președinte al Autorității pentru Digitalizarea României în perioada 2019 – 2021, fiind responsabil de coordonarea și implementarea politicilor, strategiilor și proiectelor naționale în domeniul tehnologiei informației, comunicațiilor și digitalizării serviciilor publice.

Activitățile sale transsectoriale au fost legate și de sectorul privat, ca inginer software și dezvoltator de afaceri în cadrul diferitelor companii din Cluj-Napoca. Prin urmare, Sabin Sărmaș a recunoscut și a abordat provocările sectorului dintr-o perspectivă multi-stakeholder, devenind cunoscut drept expert și vizionar în domeniu

Sabin Sărmaș a absolvit Facultatea de Telecomunicații din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în calitate de Inginer, urmată de burse academice la Universitatea Vrije din Bruxelles și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.