Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Reuven Azar

Ambasador
Ambasada Israelului în România
Despre expert

Diplomat de carieră, Reuven Azar a fost – înainte să preia misiunea din România – director al grupului de lucru Israel-SUA-China din Ministerul israelian de Externe.

Până în septembrie 2021, Azar a fost consilier adjunct pentru securitate naţională şi politică externă în cadrul Consiliului Naţional de Securitate Naţională. În acelaşi timp, a fost consilier de politică externă al premierului israelian.

În perioada 2014-2018, Reuven Azar a fost vice-ambasador la Washington DC, SUA.

Anterior acestui mandat, a fost şeful Departamentului de Cercetare pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe israelian, precum şi vice-ambasador la Amman, în Iordania.

De-a lungul activităţii sale, diplomatul s-a ocupat şi de aspecte ale cooperării şi negocierii cu Autoritatea Palestiniană.

A fost, de asemenea, şeful misiunii Economice a Ambasadei Israelului la Cairo, în Egipt (1996-2000), precum şi consilier pentru afaceri politice, timp de patru ani, la Washington, SUA (2003-2006).

Reuven Azar s-a născut în Argentina, în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim (cu master în Relaţii internaţionale), vorbeşte fluent engleză, spaniolă şi arabă iar în prezent studiază limba română.