Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Narcis Lunceanu

Manager Proiect CODE Kids
Fundația Progress
Despre expert

Narcis are o experiență de aproape 4 ani în cadrul Fundației Progress, cu care a început colaborarea în anul 2021 în rolul de Coordonator Tehnic al proiectului CODE Kids, un program prin care sunt deschise cluburi de robotică, preponderent în bibliotecile locale, pe parcursul a 2 ani, oferite gratuit pentru copiii din mediul rural.   Partea de coordonare tehnică i-a oferit șansa de a le fi aproape copiilor, de a crea materiale educaționale adaptate nevoilor lor și de a construi foarte mulți roboți tehnici de la 0 pentru a-i putea folosi în activități cu copiii. Din postura de Coordonator al Departamentului Tehnic, a creat strategii și a făcut alegeri tehnice care să se potrivească cât mai bine programului.

Această nouă etapă l-a adus alături de Alumnii CODE Kids (absolvenți ai programului care oferă sprijin constant echipei CODE Kids în implementarea activităților), un grup format atunci din 25 de tineri dornici să ofere și altora șansa pe care CODE Kids le-a oferit-o lor. Astfel, coordonând echipa de alumni a înțeles cu adevărat ce înseamnă CODE Kids pentru un copil și cum acest program schimbă vieți.

Ulterior, din anul 2022, Narcis este Managerul programului și este extrem de fericit că poate contribui la dezvoltarea exponențială a acestui program. Acum, CODE Kids numără peste 200 de cluburi de robotică în 40 de județe din România și 30 de cluburi în Republica Moldova, peste 2500 de copii instruiți în anul 2023 și peste 10.000 de copii în total, și are o echipă de peste 200 de alumni extraordinari.

Narcis este inginer la bază, absolvent al Universității Politehnice București, Facultatea de Inginerie Electrică, promoția 2022, specializat in Informatică Aplicată, trainer și profesor de robotică, programare și tehnologiile viitorului.

Este convins că alături de colegii săi, de alumni și de partenerii programului vor reuși ca programul CODE Kids să ajungă principala mișcare STEM din România.