Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Mihnea Măruță

Jurnalist si Autor
Despre expert

MIHNEA MĂRUȚĂ s-a născut în 1969 la Cluj și a absolvit Facultatea de Filozofie a Universității „Babeș-Bolyai“ (UBB). După revoluția din 1989, fascinat de ceea ce se întâmpla în spațiul public, a abandonat Facultatea de Matematică, unde era student în anul II, și a devenit reporter, apoi secretar de redacție la revista NU – un săptămânal care a rezistat până în decembrie 1993.

A lucrat în presă mai bine de 20 de ani – timp în care a fost, printre altele, redactor-șef al ziarelor Cotidianul (2007-2008) și Adevărul (2012). Pe lângă cele două ziare naționale, a mai condus săptămânalul Clujeanul, cotidianul Ziarul Clujeanului, precum și publicațiile online Oradecluj.ro și PressOne.ro.


În 2021 și-a luat doctoratul în filozofie, sub îndrumarea profesorului Aurel Codoban. În prezent, predă cursul de Filozofia Comunicării la Departamentul de Jurnalism al UBB.

Este autorul cărții “Identitatea virtuală” (Humanitas, 2023), în care explorează transformările aduse minților noastre de rețelele digitale.