Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Martin Ford

Futurolog și autor
Despre expert

Martin Ford este un futurolog și autor american care se concentrează pe subiecte precum inteligența artificială, robotică și pe impactul acestor tehnologii asupra pieței muncii, economiei și societății.

A scris patru cărți despre tehnologie. Cartea sa din 2015, Rise of the Robots: Technology and the Threat of a Jobless Future, a fost un bestseller New York Times și a câștigat premiul Financial Times și McKinsey Business Book of the Year de 30.000 de lire sterline.

Ford este expert în consultanță pentru noul indice de acțiuni „Rise of the Robots” al Societe Generale, care se concentrează pe urmărirea a 150 de acțiuni globale implicate în IA și robotică (selectate după o cercetare amănunțită, bazată pe date). Împreună, au dezvoltat, de asemenea, Lyxor Robotics și AI UCITS — un ETF care investește în companii de AI și robotică pe baza indicelui de referință ”Rise of the Robots” și care a depășit constant concurența de la lansare.

Ford a contribuit la publicații notabile, inclusiv Fortune, Forbes, The Atlantic, The Washington Post și The Fiscal Times, și a apărut în programe de radio și televiziune la NPR și CNBC. Are peste 25 de ani de experiență în proiectarea computerelor și dezvoltarea de software și deține o diplomă de inginerie informatică de la Universitatea din Michigan și o diplomă de absolvire în afaceri de la UCLA.