Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Dragoș Stanca

Fondator
UPGRADE 100
Despre expert

Dragoș este antreprenor, expert media și investitor în tehnologie.

În prezent, este fondatorul platformei de conținut, networking și evenimente dedicate transformării digitale UPGRADE 100 (rezultată din fostul festival iCEE.fest, lansat în 2012).

Este și acționar majoritar al Thinkdigital (agenție de comunicare și rețea de publicitate online activă în Europa de Est și Sud) și partener în alte companii: Oveit Streams.Live (ticketing, payments, shopping live), Douleutaras (service marketplace).

E advisor în alte startup-uri tech, investitor în Underline.VC și are la activ două exituri: Project Agora (programmatic advertising) și Tailwind (ad tech & mar tech).

În 2018, a fost votat (și reales de 3 ori) de reprezentanții celor mai mari companii de media, investitori în advertising și agenții publicitate ca președinte al BRAT – Biroul Român de Audit Transmedia (cea mai mare organizație care se ocupă încă din anii ’90 de auditul audienței site-urilor, plasamentelor outdoor, monitorizării publicității radio și a presei scrise din România).

În anul 2021 a lansat, în parteneriat cu reprezentată din România a Comisiei Uniunii Europene și cu Fundația EIDOS seria EIDOS Talks – care analizează problemele complexe cu care se confruntă jurnalismul și corecta informare în era big tech (încercând, totodată, să ofere și soluții).

A dus ideea mai departe prin înființarea, în 2023, a Ethical Media Alliance – o inițiativă non-profit care militează pentru alocarea a cel puțin 1% din banii din publicitate din piața locală din România spre proiecte jurnalistice care produc conținut de interes public.

Pasiunea pentru media și comunicare vine din cariera de fost jurnalist [a lucrat, de la reporter la redactor-șef, la Radio ContactRingier și ProTV -> între 1996 și 2004] și a devenit apoi manager print, online și TV [a condus, înainte de cariera antreprenorială, companii ori divizii din foste mari grupuri de presă precum MediaPro și RealitateaCatavencu -> între 2004 și 2010].

E activ în social media pe Facebook, LinkedInTwitterInstagram, realizează o emisiune despre tehnologie și cultură digitală, UPGRADE 100, găzduită de Radio Guerrilla și o serie de podcasturi pe care le puteți asculta aici.

Articolele acestui expert