Un concept UPGRADE 100 powered by George. Primul banking inteligent.

Dana Dima

Vicepreședinte Retail & Private Banking
BCR România
Despre expert

Dana Dima (Demetrian) este vicepreședinte Retail & Private Banking al Băncii Comerciale Române și membru în Boardul BCR. Este implicată în activitatea BCR Fond de Pensii ca președinte al Consiliului de Supraveghere și BCR Payments ca membru al Consiliului de Supraveghere. De 13 ani, este membru activ al Consiliului de Administrație al Biroului de Credit din România.

Deține o diplomă de master, obținută în 2003 la Școala Națională de Studii Superioare Postuniversitare, în parteneriat cu « Conservatoire National des Arts et Métiers », Paris, și o diplomă de master în economie, obținută la Academia de Studii Economice din Bucuresti.

Fascinată de sisteme și procese și cu o gândire analitică, a absolvit Facultatea de Automatică și Calculatoare la Universitatea din București, începându-și cariera în 1997 ca manager IT la BRD Groupe Société Générale. 

Consideră că în viață este important să construiești, pas cu pas, o fundație solidă, pe care, în cazul bankingului, să poți dezvolta încrederea oamenilor în serviciile și produsele financiare. Este unul dintre motivele pentru care, dincolo de specializarea IT, a ales să migreze către retailul bancar, pentru a fi și mai aproape de oameni, clienți și colegi.

A coordonat un proiect complex în reorganizarea și modernizarea rețelei retail BRD Groupe Société Générale între 2001-2003 ca project manager, conducând modelul de business către un nivel superior. A ocupat diferite funcții manageriale în cadrul BRD în calitate de Director Carduri, Director Produse Retail & Managementul Serviciilor și Director Rețea Retail, iar în 2013 a preluat funcția de Director Rețea Retail la Banca Comercială Română (BCR).

Din această poziție, a coordonat implementarea proiectului de transformare a modelului de business în retailul bancar, de la design până la rezultate. În 2015, a fost numită Vicepreşedinte Retail și Private Banking în BCR .

Timp de 26 de ani a fost implicată activ în proiecte de dezvoltare și transformare a industriei bancare – proiecte de inovație și digital banking, management de produse și segmente retail și microîntreprinderi. Consideră că puterea inovației în banking este principala cale spre evoluție.

Dana Dima a contribuit astfel la reinventarea bankingului din România prin intermediul noilor tehnologii, ecosistemul digital George, cu aproape 1,7 milioane de utilizatori și cel mai mare rating din rândul aplicațiilor bancare, fiind cel mai recent exemplu.

Principiile unei vieți sănătoase și libere de prejudecăți stau la baza construcției întregului parcurs profesional și personal. Este pasionată de sport și îi place să descopere locuri speciale practicând speologia și scufundările. Adoră să călătorească în timpul liber pentru a cunoaște si a înțelege culturi și istorii.

A experimentat antreprenoriatul, cu propria firmă de consultanță financiară, și crede că succesul înseamnă să te bucuri de ceea ce construiești și lași în urma ta.

Articolele acestui expert